Αναταραχή προκάλεσε στο Μεξικό η διοργάνωση συναυλίας στην οποία μετείχε το νεοναζιστικό συγκρότημα του Γιώργου Γερμενή, του γνωστού «Καιάδα» της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El País, το συγκρότημα «Der Stürmer», στο οποίο συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής, δίνει μυστικές συναυλίες black metal στο Μεξικό.

Όπως αναφέρεται στο εκτενέστατο ρεπορτάζ, οι «Der Stürmer» έδωσαν μια μυστική συναυλία μπροστά σε περίπου 60 άτομα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πόλη του Μεξικού. H συναυλία διεξήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στο μπαρ «San Diablo» στη γειτονιά Roma. Ανάμεσα στα τραγούδια, το πλήθος φώναζε φασιστικά συνθήματα όπως το «Sieg Heil», το χαρακτηριστικό χαιρετισμό των ναζιστών αξιωματικών προς τον Αδόλφο Χίτλερ.

Πριν από τη συναυλία, σύμφωνα πάντα με την ισπανική εφημεσημειώθηκαν συγκρρίδα, ούσεις στους δρόμους μεταξύ ακροδεξιών και αντιφασιστικών ομάδων που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή της.

Οι διοργανωτές Azermedoth Records και Blood Productions αποστασιοποιήθηκαν μετά τη λαϊκή δυσφορία. «Δεν υποστηρίζουμε τέτοιες αντιλήψεις ή οποιουδήποτε είδους διάκριση εναντίον κανενός» δήλωσαν στην «El País», ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν την ιδεολογία του «Der Stürmer» και το νεοναζιστικό περιεχόμενο των τραγουδιών τους.

Οι «Der Stürmer» δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1998 κι έχουν δώσει συναυλίες σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Ο Γιώργος Γερμενής, ο περιβόητος «εγέρθητω», είχε το παρατσούκλι «Καιάδας» στη φασιστική μουσική σκηνή. Τον Ιανουάριο του 2014, του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και προφυλακίστηκε ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων. Αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2015 μετά την παρέλευση του ορίου των 18 μηνών προσωρινής κράτησης και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»