Μια νέα υπόθεση ψευτογιατρού ερευνάται από την Δικαιοσύνη. Πρόκειται για έναν  φυσιοθεραπευτή που είχε πείσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων. Πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την δικογραφία που στάλθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια ο ψευτογιατρός εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους έπαιρνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους, με ολέθρια αποτελέσματα.

Τα ποσά αντιστοιχούσαν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον γιατρό, ηλικίας περίπου 50 ετών, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. Το όφελος που είχαν αποκομίσει εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, τα θύματα εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα, όπως αναφέρεται στην πορισματική έκθεση.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ