Η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού από 12 χούλιγκαν και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, συνεχίζεται σήμερα (12/06) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια.

Ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, ανέφερε πως «δεν είναι μία δίκη ανθρωποκτονίας αλλά καθορίζει τις κοινωνικές συνθήκες συμπεριφοράς ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Δεν είναι μια κοινή ποινική υπόθεση γιατί δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα να συμφωνήσουν 12 νέοι να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Πρόκειται για μία εμβληματική δίκη, δεν είναι η δίκη μιας ανθρωποκτονίας αλλά μίας κοινωνίας».

Ο κ. Κούγιας, τόνισε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και ότι οι 12 κατηγορούμενοι είναι ενεργά μέλη, ενώ σχολιάζοντας τις απολογίες τους είπε ότι οι «12» ουσιαστικά ισχυρίζονται ότι ο Άλκης αυτοκτόνησε και πως προσπαθούν να παραπλανήσουν το δικαστήριο.

«Είμαι σίγουρος»

«Οι κατηγορούμενοι νομίζουν ότι αυτοί είναι οι ηγέτες μιας κοινωνίας και εσείς απλώς πιόνια, νομίζουν ότι θα σας παραπλανήσουν, θέλουν να σας ξεφτιλίσουν, λέγοντας "ήμουν εκεί αλλά δε χτύπησα". Δώδεκα λεβεντοπαιδα όλων των κοινωνικών προσεγγίσεων. Δυστυχώς για αυτούς είμαι σίγουρος πως δεν σας έχουν παραπλανήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπήρξε στιγμή που οι κατηγορούμενοι δάκρυσαν όταν μιλούσαν οι γονείς του Άλκη; Είδατε ένα βλέμμα συμπόνιας προς τον Α.Β., τον Δ.Κ., τα άλλα δύο παιδιά ή τους γονείς του Άλκη;», είπε σε άλλο σημείο της αγόρευσής του.

«Θα ήταν βάλσαμο»

Σημείωσε, δε, ότι «μόνο ο θεός γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη αφού οι 12 που ήταν οι πρωταγωνιστές του δράματος δεν λένε αυτό που πρέπει να πουν», επισημαίνοντας ότι «θα ήταν βάλσαμο στις πληγές των θυμάτων αν έλεγαν εξαρχής “δυστυχώς καταστραφήκαμε, δυστυχώς οι μεγαλύτεροι στο σύνδεσμο που συνεδρίαζαν σε ένα δωμάτιο πριν φύγουμε μας παρέσυραν, δυστυχώς καταστρέψαμε τους γονείς μας”. Είδατε έστω και έναν να πει τιμωρείστε μας, κάναμε κάτι αποτρόπαιο, κατασφάξαμε ένα παιδί, πήγαμε να σφάξουμε και ένα άλλο. Κι αν κάποιος εκ των 12 δεν το έκανε και άδικα του προσάπτεται η κατηγορία να πει δεν το έκανα εγώ αλλά το έκανε αυτός».

Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση της Κυριακής Κλιάμπα, ο κ. Κούγιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι τιμή να παρίσταμαι στο δικαστήριο σας έπειτα από μία καταπληκτική εισαγγελική συμπεριφορά που σπανίζει. Η εισαγγελέας τίμησε την εισαγγελική έδρα και την προαγωγή της. Είναι δύσκολη η θέση ενός υποστηρικτού κατηγορίας να υποστηρίξει την κατηγορία μετά από αυτή την πρόταση».