Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
giatros
Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Γερμανός ετών 72 ο συνεργός του - Υπαίτιος για το θάνατο πέντε ανθρώπων, σύμφωνα με τις Αρχές

Από το 1976 ασχολείται με την... κυτταρική θεραπεία

Για τους θανάτους πέντε ανθρώπων και σωρεία απατών κατηγορείται ένας 72χρονος Γερμανός, που αποκαλείται συνεργός του φερόμενου ως ψευτογιατρού , σε μια υπόθεση που φαίνεται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά από αυτά που έχουν ήδη γίνει γνωστά. 

Το ρεπορτάζ του MEGA, για λογαριασμό της εκπομπής «Live News», παρουσιάσε ένα βίντεο που δείχνει το φερόμενο ως ψευτογιατρό να συνεργάζεται με τον Γερμανό και αναφέρεται ότι αυτό συνέβη για πρώτη φορά το 2006. Οι δύο γιατροί, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, φαίνεται ότι είχαν σχέδιο, κατά το οποίο θα παράσυραν τα θύματά τους προκειμένου να τους εμπιστευτούν. Αναφέρεται ότι, για να συμβεί αυτό, οι ασθενείς, μερικοί εκ των οποίων έπασχαν και από ανίατα προβλήματα υγείας, έπρεπε να επέλθουν σε καθεστώς απελπισίας. Όπως ειπώθηκε, «στο δεύτερο στάδιο πηγαίνουν από τον ένα γιατρό στον άλλον. Στο τρίτο στάδιο είναι να βρούνε τον καλύτερο. Στο τέταρτο στάδιο έχουν απογοητευτεί γιατί λέει άλλα ο ένας, άλλα ο άλλος». Εκεί είναι που επεμβαίνουν, με τον έναν να λέει για τον άλλον: «Απλώς συνδέθηκα με τον (…) πριν από πολλά χρόνια σε σεμινάρια πολλά που έχω πάει και μετά από πολλές εναλλαγές κολλήσαμε. Που είναι πάρα πολύ δύσκολο να κολλήσει γιατρός με κάποιον άλλον, πάρα πολύ δύσκολο. Σχεδόν απίθανο».

Σε ό,τι αφορά το βιογραφικό του Γερμανού, που δηλώνει βιολόγος, βιοχημικός, γιατρός και ερευνητής -ιδιότητες που πρόκειται να ελεγχθούν- υπάρχει δήλωσή του στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Είμαι ο dr. […] γιατρός και γενετιστής από το νότιο κομμάτι της Γερμανίας. Ασχολούμαστε με κύτταρα, με την κυτταρική θεραπεία από το 1976 και θεραπεύουμε πολλούς ανθρώπους από ασθένειες»

Το ρεπορτάζ αναφέρει: Έχει, όπως λέει, διδακτορικό στη Γενετική και διευθύνει μια κλινική που ειδικεύεται στη θεραπεία όγκων. Ο Έλληνας φυσικοθεραπευτής, όμως, του προσέδωσε και άλλες ιδιότητες, όπως αυτές του ογκολόγου και του νευρολόγου. Και οι δύο παρουσιάζονταν ως οι επιστήμονες του μέλλοντος: «Εμείς καταρχάς είμαστε ερευνητές, δεν είμαστε γιατροί του σήμερα. Είμαστε γιατροί στην πορεία. Τι αλλάζει; Τι φτιάχνει; Τι κάνουμε τώρα; Τι δεν κάνουμε; Τώρα είμαστε σε μία μεγάλη κλινική».Ο μύθος του Γερμανού γιατρού χτίστηκε σταδιακά από τον 66χρονο φυσικοθεραπευτή. Τον παρουσίαζε στους ασθενείς ως ακριβοθώρητο και δύσκολα προσβάσιμο.

Θύμα: Θα φύγει ο γιατρός;

Ψευτογιατρός: Θα φύγει σήμερα, ναι.

Θύμα: Σήμερα θα φύγει;

Ψευτογιατρός: Σήμερα ναι, δηλαδή εσένα περίμενα να φύγει να πάει να δει 3-4 ασθενείς και να πάρει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο.

Ενίοτε ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής ταξίδευε στην Ελλάδα για να εξετάσει τους ασθενείς και να τους μοιράσει μπουκαλάκια.

«Σου έχει γράψει ένα ένζυμο το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες ένζυμο, φυτικό».Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς μέσα στην απελπισία τους πείθονται πως η κλινική την οποία διευθύνει ο Γερμανός γκουρού της ιατρικής είναι η «μέκκα της ίασης», την οποία πρέπει να επισκεφτούν παρά το δυσβάσταχτο κόστος.

«Στην κλινική μας, στη Γερμανία, καθημερινώς μπαινοβγαίνουν 200 με 220 άτομα. Και κάποιοι από αυτούς έχουν πλήρως ή μερικώς θεραπευτεί από την κυτταρική θεραπεία. Κι έρχονται ασθενείς από την Ιαπωνία, τη Τασμανία, Νότια Αυστραλία».

Εκτός από τις ασθένειες, είχε καταπιαστεί και με τον κλάδο ομορφιάς, πλασάροντας μάλιστα χάπια που, όπως διαφημίζει, περιέχουν πλακούντα προβάτου, στοιχίζουν 424 δολάρια και όποιος τα παίρνει αυτομάτως αποκτά σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα 25αρη.«Όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν και ζητάνε νέα θεραπεία δεν είναι επειδή χειροτέρεψαν αλλά γιατί θέλουν να μείνουν σε σταθερό και σε καλό επίπεδο που βρέθηκαν στον πρώτο μήνα της κυτταρικής θεραπείας τους», ανέφερε. 

Στον Γερμανό γιατρό έχει πλέον ασκηθεί ποινική δίωξη για το ρόλο του συνεργού του φυσικοθεραπευτή σε πέντε υποθέσεις ανθρωποκτονίας και πολλές περιπτώσεις απάτης.