Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι καταγγελίες για τη δράση του ψευτογιατρού άμα τη δημοσιοποιήσει των στοιχείων του παίρνουν μορφή καταιγιστικού φαινομένου. Οι μαρτυρίες πολλαπλασιάζονται και συμβαίνουν σε δημόσιο επίπεδο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA. 

Ο αδελφός του 53χρονου που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και κατέληξε, περιέγραψε ό,τι φέρεται να πέρασε εκείνος και το θύμα από τη στιγμή που πείστηκαν από τον ψευτογιατρό να σταματήσουν τη θεραπεία του. 

Ο «γιατρός» φέρεται να του υποσχέθηκε άλλη θεραπεία, με βλαστοκύτταρα, για την οποία μάλιστα του απέσπασε 60.000 ευρώ: «Αυτός μας προέτρεψε να σταματήσουμε κάθε θεραπεία που έπαιρνε με χημικά, με φάρμακα, γιατί δεν οδηγούσε πουθενά και με τα βλαστοκύτταρα που θα έκανε αυτός θα γινόταν καλά».

Ο νευρολόγος Ευάγγελος Κούτλας δήλωσε πως το θύμα έτυχε να βρεθεί στα πλοκάμια αυτής της οργανώσεως, «η οποία πουλούσε πραγματικά ελπίδα, γιατί τα φάρμακα που υποτίθεται ότι έδώσαν έχει αποδειχθεί από την αστυνομική έρευνα ότι ήτανε ανύπαρκτα. Ήταν νερό με ζάχαρη».

Ο αδελφός του 53χρονου θύματος είπε στο MEGA: «Έκανε αυτός ο άνθρωπος το γιατρό, παρουσιάστηκε ως γιατρός ότι μπορεί να τον κάνει καλά και του έδωσε ελπίδες οι οποίες αποδείχτηκαν ψεύτικες μέχρι που άνθρωπος κατέληξε».

Σε παρόμοια περίπτωση, μία μητέρα, που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έδωσε 135.000 ευρώ για την κόρη της που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Πήγαμε στη Γερμανία, της είπαν ότι θα γίνει καλά, της έδωσαν πεπτίδια και της έκαναν βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα κόστιζαν 25.000 ευρώ, το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι».

Όπως λέει, ο 66χρονος φερόμενος ψευτογιατρός έκοψε τα συμβατικά φάρμακα στην κόρη της, με αποτέλεσμα η υγεία της συνεχώς να χειροτερεύει: «Κι εκεί ήρθαμε σε διαμάχη. Εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αυτός έβαζε λόγια στο παιδί μου ότι εγώ δεν θέλω να συνεχίσω την θεραπεία, λόγω του ότι είναι ακριβή και γινόταν στο σπίτι ένας πανικός. Όταν κατάλαβε ότι του έκανα μήνυση με κατηγόρησε ότι τον εκβιάζω, μου έστειλε εξώδικο».

Κλεισμένος στο σπίτι του


Για ακόμα μία ημέρα ο 66χρονος φερόμενος ως ψευτογιατρός βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες καταγγελίες εις βάρος του.

Ο δικηγόρος του ψευτογιατρού, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε: «Εδώ γίνεται μια διαδικασία δικαιοσύνης Ουγκάντας χωρίς να υπάρχει δικογραφία, χωρίς ποινική δίωξη, χωρίς να υπάρχει απολογία και εξηγήσεις του κυρίου αυτού που είναι προαπαιτούμενο δικαστικά».

Εκατοντάδες άνθρωποι που πάσχουν από ανίατες ασθένειες είναι πολλές φορές εύκολα θύματα ψευτογιατρών που εκμεταλλεύονται την απελπισία τους για να θησαυρίζουν. Γι’ αυτό και οι σύλλογοι τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους ενημερώνουν για να μην είναι ευκολόπιστοι σε υποτιθέμενες θαυματουργές θεραπείες.

Η πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Βάσω Μαράκα, είπε: «Η πάθηση είναι ανίατη, δεν είναι ιάσιμη η σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι θεραπείες που παίρνουμε και ότι άλλο κάνουμε είναι για να σταματήσει να εξελίσσεται. Όταν θα βγει η θεραπεία θα χτυπήσουν καμπάνες, δεν είναι τόσο απλό».

Στην Ελλάδα οι πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας υπολογίζονται κοντά στις 22.000.

Το ημερολόγιο

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA και ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, από την έρευνα των Αρχών έχει εντοπιστεί ένα ημερολόγιο του κατηγορούμενου στο οποίο κρατούσε σημειώσεις για τους ασθενείς και τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που τους χορηγούσε.

Σε μια από αυτές τις σημειώσεις που αναφέρεται σε συγκεκριμένη ασθενή, ο 66χρονος φέρεται να έχει γράψει την εξής φράση: «Αυτή κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω αλλά συνεχίζει να μου δίνει χρήματα».

Πρόκειται για μια χαρακτηριστική αναφορά του 66χρονου που περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο ημερολόγιο από το οποίο η Αστυνομία και οι δικαστικές Αρχές έχουν αντλήσει πολλά στοιχεία για τους πελάτες-ασθενείς που είχε ο φυσικοθεραπευτής και τα ραντεβού που έκλεινε.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα τελευταία 24ωρα, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου το περασμένο Σάββατο, έχουν προκύψει δύο νέες καταγγελίες γυανικών ασθενών που έχουν δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει τόσο στην Αστυνομία όσο και στις δικαστικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση.