Νέα βίντεο, νέες αποκαλύψεις, νέοι δραματικοί διάλογοι και ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τις δήθεν θεραπείες που πωλούσε ο ψευτογιατρός στους ασθενείς του έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η εκπομπή Live News παρουσιάζει νέα ντοκουμέντα από τη δράση του ψευτογιατρού. Οι μαρτυρίες των θυμάτων σοκάρουν και τα χρηματικά ποσά που φέρεται να τους είχε αποσπάσει ξεπερνούν κάθε φαντασία.

 «Ο Τριανταφύλλου μου έλεγε ότι είμαι εύκολη περίπτωση και σε έναν χρόνο θα περπατάω. Άρχισα θεραπεία, πήγα δύο φορές στη Γερμανία, έκανα ό,τι μου έλεγε. Κάποια στιγμή ο Τριανταφύλλου μου έλεγε: "Ο εγκέφαλός σου τώρα έχει γεμίσει με υγιή βλαστοκύτταρα", εννοώντας ότι θα υπάρχει βελτίωση. Ήδη του είχαμε δώσει €120.000. Όταν του είπα: "Σάκη, τελείωσαν τα λεφτά μας", εκείνος εξαφανίστηκε και δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μας», δήλωσε ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού, σύμφωνα με το Live News.

Αλλά και σε έναν άλλον ασθενή, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν έχει λεφτά.  Σύμφωνα με το Live News, η μαρτυρία μιας μητέρας που του έδωσε 200.000 ευρώ για να θεραπεύσει δήθεν το παιδί της ήταν η εξής:.

 «Μας έφερε σε επαφή ένα συγγενικό μας πρόσωπο. Μου έκανε εντύπωση ότι το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο Τριανταφύλλου τον συγγενή μας στο τηλέφωνο ήταν: "Έχουν λεφτά;". Όταν συνάντησαν την κόρη μου, ο Γερμανός, που παρουσιάστηκε ως νευρολόγος, διέγνωσε ότι πρόκειται για μια φλεγμονή στο νύχι της και αυτή η φλεγμονή έκανε την πτώση στα νεύρα. Υποσχέθηκαν ότι με τη θεραπεία των βλαστοκυττάρων μέσα σε δύο μήνες το κορίτσι μου θα γινόταν καλά».

 Αλλά δεν ήταν μόνο η οικονομική εξαπάτηση που καταγγέλλουν τα θύματα. Όπως ανέφερε ρεπορτάζ στο Live News, στον πατέρα ενός παιδιού με σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής φέρεται να του ζήτησε να διακόψουν την αγωγή των γιατρών και να ακολουθήσουν τις δικές του οδηγίες.

 «Ο γιος μου έπασχε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που κατέστρεφε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι η νόσος προήλθε από έναν σκορπιό που τσίμπησε τον γιο μου στον στρατό κι ο Γερμανός έλεγε ότι είχε το αντίδοτο. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι θα μας έδινε βλαστοκύτταρα που θα αντικαθιστούσαν τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα και το παιδί θα γινόταν καλά. Μας ζήτησε να σταματήσει την αγωγή των γιατρών. Κι όντως τη σταματήσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας για να του δώσουμε 50.000 ευρώ. Το παιδί μου πέθανε 5 χρόνια μετά, και ύστερα από δύο χρόνια έχασα και τη σύζυγό μου από τον καημό της».

 «Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω»

Αν και σήμερα δηλώνει πως δεν γνωρίζει για τι ακριβώς κατηγορείται, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής έγραφε στο ημερολόγιό του πως η μητέρα μιας ασθενούς τον είχε υποπτευθεί. Μάλιστα, η γυναίκα αυτή το 2016 θα ήταν και η πρώτη που θα τον καταγγείλει.

 «Η μητέρα της ασθενούς κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2015. Γιατί περίμενε μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 που άρχισαν τα mail για να διακόψει την αγωγή στο παιδί της; Και εφόσον είχε πειστεί για την απάτη, γιατί μου έκανε μήνυση ενάμιση χρόνο μετά; Πιστεύω ότι είναι μία γυναίκα με σχέδιο. Γιατί όταν την "ξεσκέπασα" και την κατέστησα υπόλογη και υπεύθυνη για την πορεία της υγείας της κόρης της, εξερράγη γιατί ήθελε να έχει τον έλεγχο πάντα σε όλα, ακόμη και στη θεραπεία της».

 Η γυναίκα που, όπως λέει ο 66χρονος, ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα, ήταν απλά μια μητέρα που αγωνιούσε για την υγεία του παιδιού της.

 Αυτή είναι η συνομιλία

– Θύμα: Αν ήταν δικό σου παιδί θα το άντεχες; 

– Ψευτογιατρός: Είναι ένα περιστατικό το οποίο έχει παρουσιάσει πολλές «στραβές». 

Γι’ αυτό το περιστατικό, λοιπόν, που έχει παρουσιάσει πολλές στραβές, η μητέρα είχε καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ. 

-Θύμα:  Δεν ξέρω, Σάκη, είμαι τρελαμένη. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος, έχουμε δώσει πάνω από €100.000. 

– Ψευτογιατρός: Γιατί; 

-Θύμα: Τι γιατί; Για μέτρησέ τα. Για βάλ’ τα. €25.000 η πρώτη κυτταρική, 18.000 η δεύτερη. Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την ιστορία, μου είπατε ότι το παιδί θα γίνει καλά. Ρώτησα πότε και μας είπατε ότι πάνω στον χρόνο. Καλά, στην αρχή μας λέγατε άλλ' αντί άλλων, αλλά τέλος πάντων. Ότι πάνω στον χρόνο. Πέρασε ο χρόνος, πέρασαν τώρα και τόσοι μήνες, κάναμε την κυτταρική τον Μάρτη και από τον Μάρτη μέχρι τώρα δεν έχουμε δει το παραμικρό.

 Τα «ρίχνει» στον Γερμανό ο Τριανταφύλλου

Στην απολογία του ο Διονύσης Τριανταφύλλου τα ρίχνει όλα στον Γερμανό συνεργό του.

 «Αποκλειστικά υπεύθυνος για την εκάστοτε θεραπεία των ασθενών ήταν ο Γερμανός γιατρός. Εγώ δεν είπα ποτέ σε κανέναν να σταματήσει την αγωγή του. Ορισμένες φορές βοηθούσα στην άμεση χορήγηση της αγωγής του Γερμανού, μέχρι οι οικείοι του ασθενούς να εξοικειωθούν με τη διαδικασία. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει πλήρης ίαση από τόσο σοβαρές ασθένειες».

 Επιπλέον, ισχυρίζεται πως τα μόνα λεφτά που λάμβανε ήταν για τις υπηρεσίες του ως φυσιοθεραπευτής.

 «Τα μόνα χρήματα που έλαβα ήταν ως αμοιβή για τις φυσιοθεραπείες που έκανα. Η ιδιότητά μου είναι φυσιοθεραπευτής και τίποτα περισσότερο. Δεν θα μπορούσα ποτέ εγώ να συνταγογραφήσω θεραπευτική αγωγή, χωρίς να είμαι γιατρός».

 Τα θύματα, ωστόσο, καταγγέλλουν πως ο 66χρονος συστηνόταν ως γιατρός, με εξειδίκευση μάλιστα στη νευρολογία.