Ένα βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ο ψευτογιατρός, για πρώτη φορά, παραδέχεται ότι η ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας έχει διακόψει τη θεραπεία της καθ’ υπόδειξη του ίδιου και του γιατρού από τη Γερμανία.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η εκπομπή «T-Live» o 66χρονος ακούγεται να λέει: «Προσπαθούμε να το ισιώσουμε και το πρώτο πράγμα, ένα από τα πράγματα που κάνουμε και… για να ισιώσει, είναι ότι αυτή τη στιγμή και το καταλαβαίνετε και μόνοι σας, δεν παίρνει κανένα φάρμακο. Οποιονδήποτε νευρολόγο και να είχατε αυτή τη στιγμή θα της έδινε ένα φάρμακο και θα την έριχνε συνέχεια». 

«Φταίει το φάρμακο»

Στο βίντεο η συζήτηση συνεχίζεται με τον φερόμενο ψευτογιατρό να λέει ότι υπεύθυνο για την υποτροπή στην υγεία της γυναίκας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας είναι το φάρμακο που έπαιρνε από την προηγούμενη θεραπεία της.

Ο 66χρονος ακούει ατάραχος τη μητέρα να απαριθμεί τα ποσά που έχει δώσει για τη θεραπεία. Στις Αρχές, πάντως, ανέφερε ότι ο ίδιος έλαβε κάτι περισσότερο από 16 χιλιάδες ευρώ αποκλειστικά και μόνο για φυσικοθεραπείες.

«Οι δικές μου απολαβές περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο σε ποσά που συμπεριελάμβανα πάντοτε στις χορηγούμενες από εμένα νόμιμες αποδείξεις. Οι αμοιβές μου κατατέθηκαν στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς. Ουδέποτε έλαβα χρήματα με οποιονδήποτε άλλον τρόπο», ισχυρίστηκε στις Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Για την οικογένεια είχε συστηθεί ως νευρολόγος. Για τον ίδιο είχε συστηθεί ως φυσιοθεραπευτής. Όμως η ασθενής έκανε φυσιοθεραπείες, με άλλη φυσιοθεραπεύτρια, όσο την είχε αναλάβει ο 66χρονος. Μάλιστα, ο ίδιος υποδείκνυε στη μητέρα τι πρέπει να δουλέψει η ασθενής με τη φυσικοθεραπεύτριά της.

Γιατί αφού, όπως λέει ο ίδιος, η οικογένεια τον είχε προσλάβει ως φυσιοθεραπευτή, η ασθενής είχε και δεύτερη φυσιοθεραπεύτρια την οποία ο ίδιος όχι μόνο γνώριζε, αλλά υποδείκνυε στους γονείς και τι ασκήσεις πρέπει να της κάνει;

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο