Από τη στιγμή που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα της μητέρας της 12χρονης, φερόμενης ως θύματος βιασμού και μαστροπείας, να αποφυλακιστεί, αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η γυναίκα λέει ότι θα ήταν δικαίως μέσα στη φυλακή, αν δεν ακολουθούσε τη συμβουλή της ΓΑΔΑ, να μην τον πλησιάσει. 

«Έκανα το λάθος που άκουσα τη ΓΑΔΑ που μου είπε να μην τον πλησιάσω και να μην δώσω κάποιο στοιχείο ότι τον έχω καταγγείλει. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, τώρα δε θα υπήρχε (ο Μίχος) και θα ήμουνα δίκαια μέσα και όχι άδικα» είπε η μητέρα της 12χρονης.

Η προφυλακισμένη απορρίπτει μετά βδελυγμίας το σενάριο της μαστροπείας: «Έχω οκτώ παιδιά, έχω μεγαλώσει δύο κορίτσια μεγαλύτερα από την... (σημ. λέει το όνομα της κόρης της), δηλαδή θα περίμενα αν είχα τέτοιες τάσεις, θα περίμενα η... να πάει 12 χρόνων για να γίνω μαστροπός στο παιδί, δηλαδή δεν είχα άλλα κορίτσια μεγαλύτερα να το κάνω; Θα περίμενα να μεγαλώσει το συγκεκριμένο παιδί, να κάνω σε αυτό; Γιατί;»

Μάλιστα, η μητέρα της 12χρονης αφήνει αιχμές και για την έρευνα που έκανε η Αστυνομία στο μαγαζί του Μίχου. Αναρωτιέται πώς δεν εντόπισαν εγκαίρως το κινητό και το τάμπλετ που είχε κρύψει ο Ηλίας Μίχος στο μαγαζί του, όπως πρώτο αποκάλυψε το Star.

«Αυτά βρέθηκαν στη σκάλα που πήγαινε στο υπόγειο. Σε ένα σημείο, λοιπόν, που ξέρουν ότι στο υπόγειο βιαζόταν το παιδί. Πώς δεν έψαξαν εκεί και βρέθηκαν μετά και δεν βρέθηκαν από την Αστυνομία; Ενας Πακιστανός πήγε και τα έδωσε όταν έμαθε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί που καθάριζε ήταν του Μίχου» είπε η μητέρα της 12χρονης.

Σε ό,τι αφορά την κόρη της, η μητέρα της είπε. «Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω στο παιδί μου είναι να μη στεναχωριέται, να μην έχει τύψεις και ενοχές για μένα καθόλου, το μόνο που δεν φταίει σε τίποτα είναι αυτό» είπε μέσα από τη φυλακή η μητέρα της 12χρονης.