Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν οι πολίτες της Αθήνας κατά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες την Αττική, με πολλούς δρόμους να πλημμυρίζουν, αυτοκίνητα να εγκλωβίζονται και την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις.
Μάλιστα, στη νέα Παραλιακή, αλλά και σε άλλους δρόμους, για παράδειγμα από τη Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη, οι δρόμοι ήταν κλειστοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Πυροσβεστική, δεν υπάρχει σήμερα κανένα πρόβλημα σε κανέναν δρόμο της Αττικής, όπως επίσης και στην Περιφέρεια, καθώς η νεροποντή έχει κοπάσει. Είναι αξιοσημέιωτο πως στο Μαρούσι το ύψος βροχής έφτασε τα 62 χιλιοστά, πράγμα που σημαίνει 62 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Καθίζηση εδάφους σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, όπου μία γυναίκα περπατούσε και έπεσε μέσα σε μία τρύπα που σχημάτισε το έδαφος.

Τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στην Αττική, ενώ σε ορισμένα νησιά, για παράδειγμα στη Ρόδο, έπειτα από ανακοίνωση που εξεδόθη, θα παραμείνουν κλειστά, διότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στα νησιά του Αιγαίου.

Φούσκωσε τρία μέτρα ο Κηφισός

Ο Κηφισός, στο ύψος του Μοσχάτου, «φούσκωσε» από τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε την Αττική. Ο όγκος του νερού ήταν πολύ μεγάλος, με χαρακτηριστικό στοιχείο το ύψος βροχής στο Μαρούσι, στους 62 τόνους νερού ανά στρέμμα.
Εξίσου κακή ήταν η κατάσταση στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Φάληρου, αλλά και σε άλλες περιοχές των νότιων προαστίων, όπου σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής και για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.