Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυεπίπεδη και πολυδαίδαλη έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων τους τελευταίους μήνες, με τους εισαγγελείς που τη διενεργούν, Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστα Σπυρόπουλο, να έχουν προχωρήσει σε σειρά σημαντικών ενεργειών, προκειμένου να ρίξουν φως.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έχουν κληθεί και εξεταστεί πάνω από 50 μάρτυρες, ενώ έχει διενεργηθεί και μια σειρά δικονομικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων οι έφοδοι σε σπίτια και γραφεία στελεχών εμπλεκόμενων εταιρειών, καθώς και η αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, με το οποίο αναζητούνται τα ηλεκτρονικά ίχνη των sms που φέρονται να παγίδευσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες των καταγγελλόντων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Στοιχεία

Ωστόσο, όπως τονίζουν δικαστικές πηγές, πρόκειται για μια πολύπλοκη και δύσκολη έρευνα, κατά την οποία οι εισαγγελικές Αρχές πρέπει να προχωρήσουν σταδιακά με συνεχείς άρσεις του απορρήτου. Για την υπόθεση, με παραγγελία της Εισαγγελίας, διενεργείται έρευνα και από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την αποστολή των sms για την παγίδευση συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία στέλνονταν μαζικά, με περίτεχνο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελικές Αρχές αυτή την περίοδο αναλύουν τα στοιχεία από τις κατασχέσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των εφόδων, ενώ φέρονται να έχουν προκύψει και ευρήματα για εταιρείες που συνδέονται με την Intellexa. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και στελέχη της ΕΥΠ, από τις οποίες ωστόσο προς το παρόν, κατά πληροφορίες, δεν έχουν προκύψει αξιοσημείωτα στοιχεία.

Για την υπόθεση υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις από πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, με τελευταία αυτήν του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 28/1