Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στο πανελλήνιο η στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε σαν σήμερα, πέρσι.

Έτσι, σήμερα, τιμώντας την μνήμη του άτυχου νεαρού ο αστυνομικός που πάλεψε να κρατήσει τον Άλκη στη ζωή εκείνη τη «μαύρη» νύχτα, πήγε στο σημείο που συνέβη η τραγωδία και του άναψε ένα κερί.

Στα χέρια του ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός. Έναν χρόνο μετά επέστρεψε στην οδό Γαζή (πλέον οδό Άλκη Καμπανού) για να ανάψει κερί στη μνήμη του. Είναι ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο της δολοφονίας.

Το χρονικό

Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Άλκης Καμπανός και η παρέα του δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ στην οδό Γαζή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το 100. Στο σημείο έφτασε πρώτο ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς πλησίασε τον Άλκη Καμπανό. Ο 19χρονος δυσκολευόταν να μιλήσει και έδειξε την βουβωνική χώρα. Ήταν βαρύτατα τραυματισμένος. Έχανε αρκετό αίμα. Ο αστυνομικός προσπαθούσε μάταια να σταματήσει την αιμορραγία. Λίγα λεπτά αργότερα ο Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή. Ο αστυνομικός στράφηκε στον φίλο του Άλκη που είχε τραύμα στο πόδι και στο κεφάλι. Διαπίστωσε ότι αιμορραγεί. Του έδεσε τα τραύματα και κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία πριν να είναι αργά. Τα υπόλοιπα λεπτά ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Ο αστυνομικός, που είδε τον Άλκη να «σβήνει» μπροστά του, καθόταν σε μια άκρη βουβός. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. 'Ηρθαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και του ζήτησαν πληροφορίες για το συμβάν. Το βλέμμα του παγωμένο. Τα χέρια και η στολή του βαμμένα από το αίμα του Άλκη. Μιλούσε στους αστυνομικούς όμως το μυαλό του είναι στο παιδί που έφυγε.

Φέτος, τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου, ο αστυνομικός που πάλεψε να κρατήσει τον Άλκη στη ζωή δουλεύει πάλι στη βραδινή βάρδια. Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, πέρασε από το σημείο της δολοφονίας. Κατέβηκε από το περιπολικό, κρατώντας ένα κερί και σιωπηλός πλησίασε τον χώρο της τραγωδίας. Γύρω του κόσμος ξενυχτούσε τιμώντας τη μνήμη του Άλκη. Εκείνος άναψε το κερί και το άφησε στο πεζοδρόμιο. Κοντοστάθηκε για λίγο και στη συνέχεια έφυγε.

Πηγή: thestival.gr