Σε πένθος έχει βυθιστεί η χώρα με τον θάνατο των δύο πιλότων μετά από την πρώση του Phantom.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά την ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσε το θάνατο του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom.

 Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στο Νευροκόπι. Ο συγκυβερνήτης Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας κηδεύεται την Πέμπτη στον τόπο καταγωγής του, στην Αρκαδία. Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστούν η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός.

 Τα σενάρια για την τραγωδία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Γιώργο Σιδέρη – Πέγκης Μπρούσαλη – Ρένας Πανταζόγλου και Δήμητρας Αναργύρου, για την ΕΡΤ, στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι: 

-μηχανική βλάβη

-ανθρώπινο λάθος

-τυχαίο γεγονός

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται: 

-«κασέτα»: εικόνα & ήχος

-καταθέσεις πιλότων

«Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησης και προσήλωσης στο χρέος» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 «Έχασαν τη ζωή τους επιτελώντας την αποστολή τους και θυμίζοντάς μας πόσο δύσκολη, πόσο απαιτητική είναι η εκπαίδευσή τους για να μπορούν ακριβώς να υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία. Σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό, τιμούμε τη μνήμη τους και δίνουμε την δέσμευσή μας ότι θα είμαστε πάντα κοντά, ψυχή τε και σώματι, στις Ένοπλες Δυνάμεις μας ( ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΘΑΝΑΤΟΙ)» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έφυγε στην ώρα του καθήκοντος» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 

Πηγή: ertnews.gr