Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, νότια της Ανδραβίδας, τη Δευτέρα.

Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία έφτασε το πρωί το φέρετρο στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτά που έγιναν μέσα στην εκκλησία, στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της κηδείας για τον 29χρονο υποσμηναγό.

Την ώρα που ξεκινούσαν οι επικήδειοι, οι φίλοι και συνάδελφοι του Μάριου στην Πολεμική Αεροπορία, αυτοί που κράτησαν το φέρετρό του, εκείνοι που στάθηκαν στις τέσσερις γωνίες του μέσα στον ναό κατά τη διάρκεια της τελετής, «έσπασαν». Ακόμα και αυτοί οι ατρόμητοι άνδρες, που καθημερινά παίζουν κορόνα γράμματα τη ζωή τους στους αιθέρες, έσπασαν και δάκρυσαν.

mklkllmklkklmkl

Η εικόνα των παιδιών αυτών να βάζουν τα κλάματα για τον χαμό του φίλου τους, για τον χαμό ενός ήρωα, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων.

Νέα παιδιά, που είναι κάθε μέρα μαζί, που ήταν καθημερινά στους ουρανούς με τον άτυχο υποσμηναγό. Αυτοί λοιπόν που κράτησαν το φέρετρο και τίμησαν τον φίλο τους, δεν άντεξαν. Αλλά τα δάκρυά τους είναι και η παρακαταθήκη για την Ελλάδα, ότι μπορούν να συνεχίσουν το έργο που άφησε πίσω ο Μάριος μαζί με τον Στάθη.