Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η χώρα για τους δύο πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το μοιραίο Φάντομ, στο οποίο επέβαιναν, κατέπεσε στην περιοχή της Ανδραβίδας.

Την Πέμπτη τελέστηκε στην Τρίπολη η κηδεία του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα και σήμερα Παρασκευή συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, ο οποίος ετάφη με τιμές αντιπτεράρχου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Νευροκόπι Δράμας και συγκεκριμένα στο ορεινό χωριό Γρανίτης. 

Στην εξόδιο ακολουθία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συλλυπήθηκε τους απαρηγορήτους γονείς του 31χρονου και σε μία κίνηση παρηγοριάς ο πρωθυπουργός ακούμπησε τον ώμο του πατέρα του σμηναγού. Νωρίτερα άφησε ένα λευκό λουλούδι στο μνήμα του. 

mitsotakis_pateras

3743000
3742990
3742992
3742987
Της πομπής που μετέφερε τη σορό του άτυχου σμηναγού στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός-συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του.
3742974
3742952_2

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

«Ήρθε ο ήρωάς μας, είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς», ανέφερε στον επικήδειό του συνάδελφός του με έκδηλη συγκίνηση.

«Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας», ανέφερε, από την πλευρά του, ο αδελφός του.
3742994
3742973
3742983
3742972

Από το πρωί οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη την περιοχή και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.