Νέα προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο πατήρ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η υπεράσπιση του ιερέα ζήτησε 15 ημέρες προθεσμία ύστερα από προστριβές των δικηγόρων του με τις δικαστικές Αρχές, αφού αναφέρθηκε ότι σε άλλους κατηγορούμενους για την υπόθεση δόθηκε ένας μήνας προθεσμία, σε αντίθεση με τον «καπετάνιο» της Κιβωτού που του δόθηκαν, όπως υποστηρίζεται, 20 μέρες.

 Σε αυτές τις 15 ημέρες οι δικηγόροι του θα ζητήσουν πρόσβαση στα αρχεία της Κιβωτού προκειμένου να δουν φακέλους παιδιών και στοιχεία δομών, καθώς θεωρούν ότι μερικά από αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο δεν ευσταθούν, όπως η ύπαρξη συγκεκριμένων κατασκηνώσεων.

 «Κλειδί» οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης

«Κλειδί» για τον ιερέα θεωρούνται οι δύο περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, του 19χρονου και του 15χρονου.

 Σχετικά με τον 19χρονο, που κατέθεσε σεξουαλική του κακοποίηση σε παραλία, η υπεράσπιση του πατρός Αντωνίου θα υποστηρίξει ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ήταν άλλα άτομα μπροστά. Ακόμη θα παρουσιαστεί και παλαιότερη συνέντευξή του όπου εμφανίζεται ο νεαρός να υποστηρίζει ότι είναι ευχαριστημένος από τη διαμονή του στην οργάνωση.

 Επιπλέον, οι ισχυρισμοί για ξυλοδαρμούς και κακές συμπεριφορές θεωρούνται μικρού ποινικού ενδιαφέροντος, καθώς το κατηγορητήριο έχει διαφορετική βάση, ενώ οι αναφορές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος εστιάζονται στο σπίτι των 100.000 ευρώ στα Ιωάννινα, για τα οποία η υπεράσπιση του ιερέα διαμηνύει πως έχει την απάντηση.