Ένα «παχύ λευκό σεντόνι» έχει απλωθεί και έχει σκεπάσει τα βόρεια προάστια της Αττικής, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» άφησε και συνεχίζει να αφήνει έντονο το στίγμα της.

Νωρίς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι των βορείων προαστίων αντίκρισαν ένα λευκό τοπίο, αφού η έντονη χιονόπτωση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από την πλευρά της, η Τροχαία Αττικής προχώρησε σε έκτακτα μέτρα για τις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Από τα ξημερώματα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο των Οινοφύτων, στην Αττική Οδό, στον Περιφερειακό του Υμηττού, την Περιφερειακή του Αιγάλεω, καθώς και στους παραδρόμους τους.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων αντιολισθητικών μέσων διεξάγεται η κυκλοφορία επί της Λεωφόρου Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου του Διονύσου μέχρι το Πάρκο Ανατολής στη Νέα Μάκρη, ενώ τα εκχιονιστικά δίνουν «μάχη» προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους του Διονύσου.

Παρόμοια εικόνα στην Πεντέλη και την Κηφισιά, όπου οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας αποχιονίζουν συνεχώς τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν στη Λεωφόρο Κηφισίας και στα νοσοκομεία του δήμου.

Λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα στους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Φιλοθέης - Ψυχικού, Ωρωπού, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης και Μαραθώνα.

Στη Δυτική Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας και Φυλής.

Σε Αγία Παρασκευή και Χολαργό - Παπάγου τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 το πρωί.