Αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση εξέφρασε η Ελλάδα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική Τουρκία, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές. 

Τον γύρο των social media κάνουν οι εκόνες Ελλήνων και Τούρκων διασωστών να σώζουν μαζί ζωές, ενώ χιλιάδες είναι τα επιδοκιμαστικά μηνύματα για τη χώρα μας. Στο μεταξύ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από μηνύματα αγάπης των Τούρκων προς τους Έλληνες.

«Ο πόνος δεν έχει γλώσσα, θρησκεία ή φυλή. Η ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ άνοιξε το πρωινό δελτίο ειδήσεων με εικόνες από τα συντρίμμια στην Τουρκία και το τραγούδι “Σ` αγάπησα στον κόσμο”. Είσαι ζωντανός αν μπορείς να νιώσεις πόνο, είσαι άνθρωπος αν νιώθεις τον πόνο των άλλων» αναφέρει ένα tweet.
TOURKIA_TWEET3

«Εκπέμπουν με το αξέχαστο τραγούδι του Κιαζίμ Κογιουντζού. Η ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΡΤ ξεκίνησε τις πρωινές ειδήσεις με εικόνες από τα συντρίμμια στην Τουρκία και το τραγούδι «Είπα στον κόσμο ότι σ` αγαπώ». Είναι ο τίτλος της MEDYATAVA, μία από της πιο δημοφιλείς ειδησεογραφικές πλατφόρμες στην Τουρκία» αναφέρεται σε τουρκικό άρθρο.

Η Δημόσια τηλεόραση εκφράζει με κάθε τρόπο την στήριξη στο Τουρκικό λαό με τους ανταποκριτές της να βρίσκονται απο την πρώτη στιγμή στις σεισμόπληκτες περιοχές και να καταγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μεταδίδοντας στο ΕΡΤΝΕWS 24 ώρες το 24ωρο.