Είναι προφανές τοις πάσι ότι το γηροκομείο-κολαστήριο, το οποίο αποκάλυψαν αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής, στο πιο κεντρικό σημείο του Δήμου Κορυδαλλού, δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί και ασφαλώς η πρώτη Αρχή που γνωρίζει αυτή την προφανή αλήθεια είναι η ίδια η εισαγγελική Αρχή του Πειραιά.

Και δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το κολαστήριο στον Δήμο Κορυδαλλού, επειδή δεν υπάρχει καμία προνοιακή δομή στον κόσμο που να έχει τη μαγική ικανότητα να υφίσταται χωρίς… προσωπικό.

Έτσι, το μείζον ερώτημα είναι πλέον τι μέλλει γενέσθαι με τους περίπου 38-45 δύσμοιρους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρέθηκαν παντελώς εγκαταλειμμένοι μέσα στη βρομιά, την ψώρα, τον κορονοϊό, την πείνα, τη δίψα και το αβάσταχτο κρύο.

Εάν αληθεύει η πληροφορία σύμφωνα με την οποία η εισαγγελική Αρχή του Πειραιά διέταξε να παραμείνουν στη συγκεκριμένη δομή όλοι οι ηλικιωμένοι-«φιλοξενούμενοι», τότε θα είμαστε εμείς μεταξύ εκείνων των πολιτών οι οποίοι δεν θα πιστέψουμε ποτέ και με τίποτε ότι η εισαγγελική Αρχή του Πειραιά ενεργεί με αναλγησία και ψυχρή γραφειοκρατική συμπεριφορά και στάση. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο ούτε στη χώρα μας τέτοιες εισαγγελικές αρχές και, συνεπώς, ούτε στον Πειραιά. Το ακριβώς αντίθετο. Κάτι πολύ ουσιαστικό διερευνά, όπως φαίνεται, ο εισαγγελέας και έχει δώσει εντολή να μην αλλοιωθεί το περιβάλλον της υπόθεσης.

Σύντομα η μεταφορά

Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως, μαζί με την κοινή γνώμη της χώρας μας, η «Α» αναμένει επίσης να υλοποιηθούν, εν ευθέτω χρόνω, οι διακηρυγμένες προθέσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, καθώς και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για μεταφορά σύντομα σε άλλες ανάλογες δομές εκείνων των ηλικιωμένων-«φιλοξενούμενων», οι οποίοι δεν χρήζουν αμέσως νοσοκομειακής περίθαλψης. Η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 38-45 ηλικιωμένων της δομής στον Κορυδαλλό δεν τη χρειάζεται τώρα, αν και η κατάσταση των συνανθρώπων μας είναι, πράγματι, δραματική.

Πέραν τούτου, δεν διαφαίνεται κάποια άλλη λογική λύση στο θέμα των συγκεκριμένων ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι είχαν την ατυχία να ζήσουν σε αυτές τις ανατριχιαστικές και απαράδεκτες συνθήκες στην εν λόγω δομή του Κορυδαλλού.

Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή