Για αρχές Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη τον Ιούλιο του 2017.

Η συνέχιση της δίκης στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας του συνηγόρου της οικογένειας Νίκου Διαλυνά, έφερε αίτημα αλλαγής της ημερομηνίας.

Σύμφωνα με το Lamiareport,gr, η Πρόεδρος της έδρας όρισε νέα ημερομηνία στις 6 Μαρτίου 2023 στις 09:30 το πρωί. Μάλιστα σε περίπτωση που η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί στην ως άνω ημερομηνία, η δίκη θα συνεχιστεί την επομένη (7/3/2023).

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ότι είχε ξεκινήσει ουσιαστικά πριν από δύο εβδομάδες, μέσα σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας που εξέτασε και χειρούργησε τον άτυχο εννιάχρονο κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο τότε διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο τότε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ο διάδοχός του, κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση, καθώς παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο.

Το ατύχημα που 

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, όλα ξεκίνησαν στις 22 Ιουλίου του 2017, όταν ο εννιάχρονος βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή Ανάβρα του δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και έκανε ποδήλατο στην πλατεία, όταν φέρεται να έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Τότε, χτύπησε με το τιμόνι στην κοιλιά και αισθανόταν πολύ έντονους πόνους.

Οι γονείς του άμεσα τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου το παιδί υποβλήθηκε σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, σε αξονική τομογραφία, με την διάγνωση των γιατρών να είναι οξεία κοιλία. Στη συνέχεια, τέθηκε υπό παρακολούθηση για τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, ο 9χρονος έκλαιγε από τους πόνους, οι οποίοι γίνονταν συνεχώς πιο έντονοι.

Με μεγάλη καθυστέρηση την τρίτη ημέρα υποβλήθηκε σε ερευνητική λαπαροτομία και για πρώτη φορά εντοπίζεται διάτρηση στομάχου, οπότε και εισήχθη στο χειρουργείο όπου αφαιρέθηκαν 30 εκατοστά του λεπτού εντέρου, ενώ στη συνέχεια, οδηγήθηκε σε απλό θάλαμο νοσηλείας, χωρίς να παρουσιάζει καμία βελτίωση η κατάσταση υγείας του. Στις 26/7, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα και εισάγεται αμέσως σε ΜΕΘ, όπου και κατέληξε έπειτα από δύο ώρες. Η ιατροδικαστική εξέταση καταλήγει ως αιτία θανάτου «αλλοιώσεις οξείας περιτονίτιδας».

Καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο της Λαμίας, οι γιατροί επιχειρούσαν να καθησυχάσουν τους γονείς του, λέγοντάς τους πως όλα πήγαν καλά και η υγεία του σταδιακά θα βελτιωθεί. Ακόμη και όταν αποφάσισαν την μεταφορά του στην Αθήνα, τους επανέλαβαν για πολλοστή φορά να μην ανησυχούν, και ότι το παιδί θα διακομιστεί για καλύτερη παρακολούθηση.