Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες έχουν κλείσει την Πανεπιστημίου.

Περισσότεροι από 3.000 έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν αργότερα στο Σύνταγμα.

Σε δηλώσεις τους, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν για το σύστημα αξιολόγησης και παράλληλα ζητούν μονιμοποίηση των επί σειρά ετών αναπληρωτών και ωρομίσθιων συναδέλφων τους.



Οι εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των οποίων θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου σε λίγη ώρα, ζητούν αναβάθμιση των σπουδών τους και επαναφορά του πρότερου μισθολογικού καθεστώτος.

1
2
3


Με λευκές μάσκες και κόκκινες μύτες διαδηλώνουν οι καλλιτέχνες

Με λευκές μάσκες και κόκκινες μύτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας οι καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετέχουν μαζικά και στο σημερινό συλλαλητήριο ενόψει της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον Κυριάκο Μητσοτακη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προγραμματίζουν πορεία προς την Ηρώδου Αττικού, ενώ παράλληλα άλλες ομάδες συνεχίζουν τις καταλήψεις στο «Rex» και στο Εθνικό Θέατρο.

4
5

Το απόγευμα, δε, θα συγκεντρωθούν στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα στηρίξουν και τη διαμαρτυρία των αρχαιολόγων, που θα «περιμένουν» τον πρωθυπουργό.

Οι καλλιτέχνες ζητούν αναβάθμιση των σπουδών τους και απόσυρση του τελευταίου Προεδρικού Διατάγματος 85, που δεν αναγνωρίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιμένει ότι «οι πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις δεν θα αλλάξουν, ωστόσο συζητά το θέμα των καλλιτεχνικών σπουδών», όπως έχει επισημάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.