Συνολικά δέκα άτομα παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση βιασμού των δύο ανήλικων αδελφών στα Πετράλωνα. Τα πρόσωπα αυτά έχουν καταγγείλει η 22χρονη σήμερα κοπέλα και ο 17χρονος αδελφός της, για συμμετοχή τους σε βιασμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο πατέρας των παιδιών, η σύντροφός του την περίοδο των βιασμών που έχουν καταγγελθεί, ο θείος (αδελφός του πατέρα) και επτά φίλοι του πατέρα. 

Μιλώντας στη Ρία Τσοχαντάρη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο κατηγορούμενος θείος των παιδιών είπε πως είναι πολύ χαρούμενος με αυτήν την εξέλιξη (σ.σ.: παραπομπή σε δίκη).

«Εγώ και ο αδελφός μου, ο πατέρας των τριών παιδιών, ανυπομονούσαμε να οριστεί η δίκη για να φανεί η αλήθεια μας. Τόσο καιρό λένε τόσα πολλά πράγματα για μας, που δεν ισχύουν. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή της αλήθειας. Δεν έχω τίποτα να σας κρύψω. Δεν χρειάζεται καν προετοιμασία για τη δίκη. Θα πούμε μόνο την αλήθεια. Τα ανίψια μου έχω να τα δω πολλά χρόνια. Ειδικά το μικρό, έχω ξεχάσει και τη μορφή του. Όλη αυτή η υπόθεση μας έχει καταστρέψει τη ζωή. Θα τα πούμε όλα στο δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος θείος.



Ο συγγραφέας Χρίστος Κρεμνιώτης, ο άνθρωπος που βοήθησε τα δύο αδέλφια να μιλήσουν για τον εφιάλτη που βίωναν, ανέφερε στην εκπομπή ότι ο 17χρονος, που προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, είχε πάει στο Άγιον Όρος, προκειμένου να γλιτώσει από τις απειλές της μητέρας και από τις καθημερινές παραβιάσεις των περιοριστικών όρων του πατέρα.