Σοκ προκαλεί η πληροφορία που θέλει 15χρονο βασικό μάρτυρα της υπόθεσης της «Κιβωτού» να πέφτει θύμα ξυλοδαρμού και απειλών.

Πηγές αναφέρουν πως ο Συνήγορος του Πολίτη έχει στην κατοχή του καταγγελία για ξυλοδαρμό του νεαρού, η οποία κατατέθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία καθώς «τρέχει» με ιδιαίτερη καθυστέρηση η έρευνα των δικαστικών αρχών. Ο νεαρός είναι ο ένας από τους δύο που έχουν καταγγείλει ασέλγεια από τα χέρια του ίδιου του πατρός Αντωνίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 15χρονος φέρεται να αποδίδει την επίθεση που δέχτηκε σε πρώην τροφίμους - πρώην εργαζομένους στην «Κιβωτό».

Όλα αυτά βεβαίως τη στιγμή που ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, παρά το γεγονός πως έχει κληθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου, μέχρι στιγμής έχει ζητήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές προθεσμία (9/1, 27/1, 3/2, 17/2)!

Η νέα ημερομηνία που έχει οριστεί από τις δύο αρμόδιες εισαγγελείς είναι η Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Μία εξήγηση πάντως που δίνεται από την πλευρά των συνηγόρων του ιερέα, αναφορικά με τις καθυστερήσεις, είναι πως κάθε φορά προστίθενται στη δικογραφία επιπρόσθετα στοιχεία από συγκεκριμένες δομές, όπως για παράδειγμα αυτή του Βόλου. Γι’ αυτό ζητείται επιπρόσθετο διάστημα έτσι ώστε ο πατήρ Αντώνιος να δώσει εξηγήσεις για όλα.

Θυμίζουμε πως μέχρι στιγμής δεν του έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη. Από τις διαρροές που έχουν υπάρξει από τα τρία δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν τον ιδρυτή της ΜΚΟ προκύπτει πως στο πολυσέλιδο υπόμνημά του, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένος να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων, ο πατέρας Αντώνιος -μεταξύ άλλων- θα αποδομήσει τις καταγγελίες με γνώμονα τους ακριβείς χρόνους που τελέστηκαν όσα καταγγέλθηκαν, ενώ θα δοθεί ακριβής εξήγηση για ποιο λόγο ξεκίνησε όλο αυτό το... χαμό ο 19χρονος που τον είχε καταγγείλει για ασέλγεια.

Πουλούσαν τους βαφτιστικούς σταυρούς

Μια εντελώς διαφορετική διάσταση έφερε πάντως στην επιφάνεια μαρτυρία που μεταδόθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, η οποία παρουσιάζει μια τακτική που αναμφίβολα δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Η γυναίκα, ως πρώην εργαζόμενη στην «Κιβωτό», περιέγραψε μια «κομπίνα» την οποία απέδιδε στους άπορους γονείς των παιδιών τους σε κάποιες από τις δομές: «Είχα βιώσει τι θα πει να σε παρακαλάει ένα παιδάκι να το βαφτίσεις, ενώ έχει ήδη βαφτιστεί άλλες πέντε φορές. Εσύ βέβαια δεν το γνωρίζεις και με την προτροπή των -αλλοδαπών συνήθως- γονιών του, ώστε να πουληθεί αργότερα ο χρυσός σταυρός της βάφτισης. Με 5 ευρώ μπορείς να αποσπάσεις όποια ψευδομαρτυρία θέλεις από έναν έφηβο που πρέπει να αγοράσει την ημερήσια δόση του ή γιατί είναι άφραγκος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η γυναίκα, φέρνοντας μια άλλη παράμετρο μέσα σε αυτό το περίπλοκο σχήμα που έχει διαμορφωθεί.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 20/2