Η αρχική δήλωση του ιατροδικαστή, ότι η 28χρονη που βρέθηκε στο χωριό Λευκίμμη της περιοχής Τυχερό στον Έβρο πιθανώς αυτοκτόνησε, δεν άλλαξε το βράδυ της Δευτέρας, από τα πρώτα αποτελέσματα που έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση και υποδήλωσαν αυτοκτονία. 

Τα τραύματα στο χέρι και η μαχαιριά στο στήθος δείχνουν, κατά τον ιατροδικαστή, ότι η διοργανώτρια του Καρναβαλιού στο Τυχερό, το οποίο ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται, προσπάθησε πρώτα να κόψει τις φλέβες της. 



Από την άλλη μεριά, υπάρχει η πραγματικότητα που ζούσαν με εκείνη το οικογενειακό περιβάλλον και οι φίλοι της. Απαξάπαντες συνομολογούν ότι αυτοκτονία αποκλείεται να διαπράχθηκε και η κοπέλα αυτοκτόνησε. 

Η 28χρονη βρέθηκε σε σημείο κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ τη Δευτέρα, μία μέρα αφού εξαφανίστηκε. Από το βράδυ της Κυριακής, οι γονείς της ξεκίνησαν να ανησυχούν, όταν ο πατέρας έστειλε μήνυμα σε φίλη της, ρωτώντας την. Η έρευνα τη Δευτέρα έφερε την τραγική ανακάλυψη. Το σημείο ήταν γνωστό σε συνάρτηση με την κοπέλα, αφού πήγαινε εκεί.

«Έχει πολύ όμορφη θέα και συχνά καθόμασταν εκεί για να την απολαύσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση η Βίκυ να πήγαινε εκεί για να αυτοκτονήσει. Ποτέ δεν ξέρεις τι κουβαλάει ο καθένας μέσα του, αλλά δεν πιστεύω πως η φίλη μας θα αυτοκτονούσε. Συνήθως δεν έβγαζε τα συναισθήματά της προς τα έξω, ήταν αρκετά εσωστρεφής και δεν ήθελε να φορτώνει τους άλλους με τα δικά της βάρη. Δεν νομίζω ότι την απασχολούσε κάτι», είπε μία στενή φίλη της. 



«Είχε πει ότι θα δει τον αγώνα, έστελνε μηνύματα στους φίλους της και τους έγραφε πως είναι ευκαιρία με τον καλό καιρό να βγούμε για καφέ και να δούμε τον αγώνα. Συνήθιζε πάντα όταν είχε καλό καιρό να παίρνει τη μηχανή της και όχι το αυτοκίνητο. Δεν ανησύχησαν όταν δεν εμφανίστηκε για τον αγώνα, καθώς η Βίκυ πολλές φορές "χανόταν" για κάποιες ώρες και αργεί, οπότε δεν πήγε ο νους μας στο κακό. Ξεκινήσαμε να ανησυχούμε όταν ο πατέρας της Βίκυς κάλεσε μια φίλη μας στις 9-10 το βράδυ και ρωτούσε ''πού είναι η Βίκυ''», δήλωσε η ίδια και περιέγραψε έναν άνθρωπο που δεν έμοιαζε να διέπεται από κάποια ανησυχία: «Ήταν μέσα σε όλα και πάντα η ψυχή της παρέας όταν βγαίναμε έξω, αυτή που έκανε συνέχεια πλάκα και γελούσαμε όλοι».

Επιπλέον, ο χαρακτήρας της δεν έμοιαζε εύθραυστος, με βάση τη μαρτυρία: «Ήταν πολυ δυναμική για να εκφοβιστει από κάτι. Είχε το τσαγανό, τη μαγκιά και κάθε φορά αντιμετώπιζε τα πάντα. Μιλάμε για μια κοπέλα που δούλευε σε χωράφια, δεν φοβήθηκε ποτέ κανέναν».



Στην ούγια, αυτό που επιζητά τόσο το οικογενειακό περιβάλλον όσο και οι φίλοι της είναι να ψαχτεί περαιτέρω το ζήτημα και να μη βγει αβίαστα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, όπως τώρα εξετάζει η ΕΛΑΣ. Η φίλη της, πάντως, αναφέρει ότι, εφόσον δεν αποδειχθεί αυτοχειρία, θα είναι δύσκολο να βρεθεί ύποπτος: «Αυτό που ζητάμε είναι να ψαχτεί παραπάνω το θέμα και να μην αποδοθεί τόσο εύκολα σε αυτοκτονία. Ναι, είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά έτσι όπως βλέπουμε τα δεδομένα κάτι μας "βρομάει" στην υπόθεση. Προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της, δεν μπόρεσε, έβαλε το μαχαίρι στην καρδιά και μετά έφυγε με τη μηχανή κάτω; Δεν έχει λογική αυτό. Ως παρέα της Βίκυς, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανέναν που θα μπορούσε να της κάνει τέτοιο πράγμα. Αν αποδειχθεί πως δεν είναι αυτοκτονία, τότε σημάνει πως υπάρχει κάποιος δολοφόνος και δε πηγαίνει πουθενά το μυαλό μας».