Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο έγκλημα που συγκλόνισε, εφτά περίπου μήνες πριν, τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, με την άγρια δολοφονία του οικογενειάρχη Γιώργου Καρυώτη.

Μετά από έρευνες των Αρχών, ποινική δίωξη για τη δολοφονία του Γιώργου Καρυώτη ασκήθηκε στον γιο του, Βαγγέλη Καρυώτη.

 Ο 40χρονος φέρεται να σκηνοθέτησε το αποτρόπαιο , κατηγορώντας τις Αρχές για καθυστέρηση στην εξιχνίαση.  Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Μαρία Παπαγιαννίδου, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Καρυώτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του πατέρα του, Γιώργου Καρυώτη τον περασμένο Ιούνιο στη Μεσαιωνική Πόλη του νησιού.

 Επιπλέον, η Εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε στον 40χρονο η έξοδος από τη χώρα, ενώ παρέπεμψε τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε τακτικό Ανακριτή.


 Το στυγερό έγκλημα

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου 2022 βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και με βρόγχο στον λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης, μπρούμυτα στο πάτωμα, ο 75χρονος Γιώργιος Καρυώτης.  Το κεφάλι του θύματος ακουμπούσε «προσεγμένα» σε πετσέτα ποτισμένη με αίμα, ενώ ήταν επιμελώς σκεπασμένος με κουβέρτα. 

Το θύμα βρήκε ο γιος του Ευάγγελος, που είπε ότι μία ημέρα πριν, τον είχε επισκεφτεί.  Από την έρευνα δεν βρέθηκε το πορτοφόλι του 75χρονου, που ζούσε με τη σύνταξή του ως λιμενεργάτης.

 Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη και του «Τούνελ»

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί εκτεταμένα η εκπομπή του MEGA «Φως στο Τούνελ» και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη.

 Μάλιστα στην εκπομπή είχε εμφανιστεί ο γιος του θύματος, πλέον δράστης, ο οποίος ζητούσε να βρεθούν οι δολοφόνοι του πατέρα του.

 Γιατί να σκοτώσω εγώ τον πατέρα μου;

«Η ψυχολογία μου είναι πάρα πολύ χάλια. Τελευταία φορά τον είδα μία ημέρα πριν τη δολοφονία για δεκαπέντε λεπτά. Δε μου ανέφερε, ούτε είδα κάτι παράξενο, που να μου έκανε εντύπωση. Δε συνήθιζε να αφήνει ορθάνοιχτη την αυλόπορτα και αυτό με παραξένεψε.

 »Μπήκα μέσα, τον φώναζα και δεν έπαιρνα καμία απάντηση. Τότε συνειδητοποίησα ότι κάτι έχει συμβεί. Είδα ανοιχτή και την πόρτα του σπιτιού. Αυτός που μπήκε μέσα για να κάνει κακό στον πατέρα μου, την κλώτσησε και μετακινήθηκε ο καταψύκτης», ανέφερε στο «Τούνελ» ο 40χρονος.

 Οι Αρχές τον κάλεσαν να δώσει κατάθεση και όπως ο ίδιος θεωρεί, τον στοχοποίησαν άδικα.

 «Με πήγαν στο Τμήμα για να καταθέσω. Ήταν μία… απλή κουβεντούλα, η οποία διήρκησε δεκαέξι ώρες. Τους έχω εξηγήσει τα πάντα, για ποιο λόγο να κάτσω να σκοτώσω τον πατέρα μου; Δεν το έχω κάνει εγώ. Δεν είχαμε καμία διαφορά, ούτε για τα περιουσιακά, ούτε για τίποτα. 
 »Τους είπα ποιους υποψιάζομαι και δεν έδωσαν καθόλου βάση στα λεγόμενά μου. Το μόνο που προσπαθούσαν ήταν να με ‘τυλίξουν’ σε μία κόλλα χαρτί και να με στείλουν στη φυλακή, χωρίς να έχω κάνει τίποτα εγώ. Ελπίζουμε να βρεθεί ο ένοχος και να πληρώσει, για να καθαρίσει και το όνομά μας, που μας κατηγορούσαν», κατέληξε.


 «Γιατί δεν πιάνουν τον δολοφόνο του πατέρα μου;»

Ο 40χρονος μιλούσε αγανακτισμένος στο «Τούνελ», αναρωτώμενος γιατί οι Αρχές δεν έχουν συλλάβει τους δράστες της δολοφονίας του πατέρα του.

 «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει επτά μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα», ανέφερε.

 «(…) Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει έρθει να μας ενημερώσει για το οτιδήποτε. Εγώ είμαι εδώ, δεν κρύβομαι από κανέναν και ούτε έχω να φοβηθώ κάτι. Δε θα επιτρέψουμε να πάει στο αρχείο η υπόθεση. Αφού είναι εύκολη όπως λένε, γιατί δεν ανακοινώνουν τι έχει γίνει; Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε βλακείες… Ότι θα βγει αύριο, μεθαύριο. Περνάνε οι μέρες και οι μήνες και πρόοδος μηδέν. Προσπαθούσαν να τα ρίξουν πάνω μου και εγώ τους απαντάω ότι δεν έχουν κάνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα».

 Με την οργή να τον πνίγει, συνέχισε:

 «Μετά τη συνέντευξή μου στην εκπομπή κινητοποιήθηκε η αστυνομία. Αμφιβάλλω αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είχαν πει στην εκπομπή σας πως από βδομάδα σε βδομάδα θα βγουν τ’ αποτελέσματα, και η βδομάδα έγινε μήνας και ο μήνας έγινε μήνες…»

 «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να το έχει κάνει κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον, όπως λένε. Ο δολοφόνος ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος. Μπορεί να τον έχουμε δίπλα μας και να μην τον ξέρουμε. Νίπτω τα χείρας μου για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα…».



  «Προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο στον αδελφό μου…»

Ο ίδιος, εμφανιζόμενος στο «Τούνελ» έλεγε:

 «Το περασμένο Σάββατο προς ξημερώματα Κυριακής γύρω στις τρεις παρά τέταρτο το ξημέρωμα, ο αδελφός μου, που μένει πλέον στο σπίτι του πατέρα μου, δέχτηκε επίθεση με κλωτσιές πάνω στην πόρτα. Κάποιοι προσπαθούσαν να την σπάσουν για να μπουν μέσα στο σπίτι. Ευτυχώς που δεν το κατάφεραν, γιατί θα θρηνούσαμε και τον αδελφό μου. Απ’ ότι μου είπε ήταν περίεργη η γλώσσα τους και δεν μπορούσε να καταλάβει πολλά, γιατί ήταν ζαλισμένος από κάποια παυσίπονα. Απλά φοβήθηκε και προσπαθούσε να αμυνθεί, καθόταν πίσω από την πόρτα κρυμμένος. Πρέπει να ήταν τουλάχιστον δύο με τρία άτομα», είπε συναισθηματικά φορτισμένος.

 Ο ίδιος θεωρεί πως αυτοί που προσπάθησαν να κάνουν κακό στον αδελφό του, είναι οι φονιάδες του πατέρα του. Έκανε έκκληση για ακόμα μία φορά σε όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με τις Αρχές ή την εκπομπή.

 «Στη γειτονιά με κατηγορούν ακόμα ότι εγώ με τον αδελφό μου σκοτώσαμε τον πατέρα μου για να πάρουμε το σπίτι. Εμένα δε με ρωτάει κανείς για το πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή που με κατηγορούν μέχρι τώρα. Για το πώς είναι η ψυχολογία μου… Η καθημερινότητά μου είναι δουλειά, σπίτι, νεκροταφείο και νεκροταφείο, σπίτι, δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.


 «Μου είπε ο γιος μου μάνα τον φάγανε»

Στην εκπομπή, είχαν μιλήσει η γυναίκα και η κόρη του θύματος.

 «Τον βασάνισαν άσχημα τον άνδρα μου, ήταν αποτρόπαιο αυτό που του έκαναν. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν στη δουλειά και με πήρε ο γιος μου ο Βαγγέλης τηλέφωνο και μου είπε “τον μπαμπά τον φάγανε”. Δεν είχα καρδιά να αντικρίσω αυτό το θέαμα, δεν ήρθα καν στο σπίτι.

 »Εγώ ακόμα δεν το πιστεύω, περιμένω πως θα ανοίξει η πόρτα και θα έρθει να με βρει», ανέφερε η σύζυγος του θύματος εμφανώς συγκινημένη.  



«Βασανίστηκε ο πατέρας μου. Τον σκοτώσανε με το χειρότερο τρόπο. Ήταν ο καλύτερος μπαμπάς, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Εκείνη την ημέρα, με πήρε η μητέρα μου τηλέφωνο και μου είπε “Κατερίνα, ο μπαμπάς πέθανε”.

 »Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, δεν ξέρω ούτε εγώ η ίδια πως έφτασα με το μηχανάκι έως το σπίτι του. Είδα να έχει μαζευτεί κόσμος απ’ έξω και τον αδελφό μου να κλαίει. Δε με άφησε να μπω μέσα. Είναι απερίγραπτο αυτό που έζησα», ανέφερε ταραγμένη η κόρη του θύματος.