Δεν έχει επιλυθεί ακόμα το πρόβλημα στον Βόλο με τα αδέσποτα σκυλιά ενώ την ίδια ώρα οι επιθέσεις τους σε πολίτες ολοένα και πληθαίνουν.
Το τελευταίο περιστατικό αφορά σε μια μητέρα και ένα μικρό παιδί, οι οποίοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές έξω από δημοτικό σχολείο της πόλης, όταν ξαφνικά περικυκλώθηκαν από αγέλη αδέσποτων σκύλων.
Η γυναίκα μπήκε μπροστά και κατάφερε να αποτρέψει τον κίνδυνο για το παιδί της. Η ίδια όμως τραυματίστηκε και χρειάστηκε να πάει σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλη, μητέρα που κρατούσε από το χέρι το τρίχρονο παιδί της, το πρωί της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου του 2023, δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης του Αλμυρού, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στον Βόλο.
Αποτέλεσμα και λόγω της αστραπιαίας αντίδρασης να γλυτώσει το παιδί της από τα σαγόνια του σκυλιού, ήταν να δεχθεί η ίδια την επίθεση του σκύλου στον μηρό.

«Κάθε μέρα κυκλοφορούν αγέλες σκυλιών έξω από το σχολείο»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Χαρίκλεια Γιαννιώτη, η μητέρα που έπεσε θύμα επίθεσης της αγέλης των αδέσποτων σκύλων.
«Είναι καθημερινό φαινόμενο και να κυκλοφορεί η αγέλη έξω από το σχολείο, αλλά και σε όλο τον Αλμυρό. Καθημερινά έχουμε περιστατικά επίθεσης τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με τον δήμο τα χέρια είναι δεμένα από την νομοθεσία», ανέφερε αρχικά η μητέρα του 3χρονου παιδιού.
Και συνέχισε η κα Γιαννιώτη λέγοντας ότι τα αδέσποτα είναι παντού στην πόλη κι αδυνατεί να κυκλοφορήσει κάποιος στον δήμο Αλμυρού.