Σε ένα 12χρονο παιδί όρμησαν αδέσποτα σκυλιά στον Βόλο, με αποτέλεσμα των τραυματισμό του. Για καλή τύχη του ανήλικου αγοριού, έτυχε να ακούσει τις φωνές ο πατέρας του, που έσπευσε για βοήθεια.

Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε σπίτι φοβισμένος. Όπως λέει η μητέρα του, σκέφτεται πλέον να βγει από το σπίτι. Με τα όσα έζησε να επαναφέρουν στο προσκήνιο το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά και τις επιθέσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Μήνυση κατά του δήμου Αλμυρού κατέθεσε χθες το απόγευμα (04-12-2023) στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού η οικογένεια ενός 12χρονου μαθητή, ο οποίος την Κυριακή το απόγευμα γλίτωσε τελευταία στιγμή από τα δόντια αδέσποτων σκύλων που του επιτέθηκαν, έξω από την αυλόπορτα του σπιτιού του.


Πώς συνέβη το περιστατικό

Ο 12χρονος μαθητής του δημοτικού βγήκε για να παίξει. Μόλις άνοιξε όμως την εξώπορτα του σπιτιού του, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Αλμυρού, βρέθηκε μπροστά σε τέσσερα αδέσποτα, τα οποία του επιτέθηκαν.

Τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να του σκίζουν τη φόρμα, με το παιδί σε κατάσταση σοκ να κλαίει και να καλεί σε βοήθεια.

Για καλή του τύχη ο πατέρας του βρισκόταν στην αυλή. Αμέσως έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Απομάκρυνε τα αγριεμένα σκυλιά, πριν η κατάσταση ξεφύγει τελείως. Μαζί με τη σύζυγό του μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Είχε αμυχές στα πόδια και στο κεφάλι. Ευτυχώς δεν πρόλαβαν τα αδέσποτα να τον δαγκώσουν. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο μικρούλης αναχώρησε με τους γονείς για το σπίτι του.

Το παιδί ακόμη και χθες Δευτέρα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο τρόμος έχει «φωλιάσει» στην ψυχούλα του, ανέφερε στο taxydromos.gr, η μητέρα του.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Αλμυρού το πρόβλημα των αδέσποτων είναι ιδιαίτερα οξύ, με την απερχόμενη δημοτική αρχή να έχει δεχτεί σφοδρή κριτική στο ζήτημα της διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος.