Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
diaswsi_metanastwn
Ελλάδα

Σάμος: Στο φως της δημοσιότητας βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 18 μεταναστών - Αγνοούνται 4

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Λιμενικό, η ενημέρωση έγινε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για παροχή συνδρομής σε σκάφος

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης  υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Σαμιοπούλα, νότια της Σάμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Λιμενικό, η ενημέρωση έγινε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για παροχή συνδρομής σε σκάφος.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος με 18 μετανάστες, ενώ κατά δήλωσή τους στο σκάφος επέβαιναν 22 άτομα και τέσσερις εξ αυτών βρέθηκαν στη θάλασσα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή Σαμιοπούλα νότια ν. Σάμου.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για παροχή συνδρομής σε σκάφος στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.
Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος με δεκαοκτώ (18) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Κατά δήλωση των ανωτέρω, στο σκάφος επέβαιναν είκοσι δύο (22) άτομα και τέσσερις εξ αυτών βρέθηκαν στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) σκάφος της δύναμης Frontex, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Βαθύ Σάμου, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι νότιοι άνεμοι εντάσεως 2-3 BF.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο Τύπου».