Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εγκληματικής ενέργειας το τελευταίο διάστημα στην πόλη του Πύργου. Μάλιστα, οι εικόνες που έρχονται από τη διάρρηξη σε ένα καφενείο είναι ακόμα μία απόδειξη.

Ειδικότερα, οι δράστες καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας από τη στιγμή που μπήκαν μέχρι την ώρα που βγήκαν με χρήματα και ποτά που υπήρχαν μέσα σε ψυγεία. Μάλιστα, αυτή ήταν η 9η φορά που το καφενείο μπήκε στο στόχαστρο διαρρηκτών, με τον ιδιοκτήτη να εμφανίζεται απελπισμένος... Παρά τις κάμερες και τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει ο ίδιος τους τελευταίους μήνες, τα χτυπήματα συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά, οι διαρρήκτες ήταν τέσσερις, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά, όπως φαίνεται στις εικόνες. Η Αστυνομία θεωρεί πως έχει να κάνει με σπείρα Ρομά, που έχει προβεί σε ανάλογα χτυπήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Το χρονικό

Το καφενείο, που βρίσκεται στην Πλατεία Ανδριάρα στον Πύργο, μπήκε στο στόχαστρο των δραστών τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2023.

Όλα ξεκίνησαν στις 03:16, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο. Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική πόρτα και μπήκαν στο καφενείο. Ο ένας μετά τον άλλον εισέβαλαν στα ενδότερα και άρπαξαν ό,τι βρήκαν και όσα μπορούσαν. Κάποιοι φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ άλλοι δεν είχαν πάρει κανένα προστατευτικό μέτρο.

Αμέσως μετά πήραν τον δρόμο της εξόδου, με την κάμερα να καταγράφει κάθε τους κίνηση.

Εδώ ήρθε και η επική… τούμπα! Ο τελευταίος (μετά το 2ο λεπτό στο επόμενο βίντεο) παραπάτησε στην είσοδο, γλίστρησε πάνω στα τζάμια που είχαν σπάσει και έπεσε στο πεζοδρόμιο. Στο βίντεο φαίνεται να σηκώνεται και να ακολουθεί τους συνεργούς του.

 Όλοι για την ώρα παραμένουν ασύλληπτοι, με τους αστυνομικούς να έχουν στα χέρια τους και να αναλύουν το βίντεο σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη τους.

Ο ιδιοκτήτης τόνισε για τη διάρρηξη: «Αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή του μαγαζιού, μία τηλεφωνική συσκευή, αναψυκτικά και μπίρες. Προκάλεσαν επίσης υλικές ζημιές στο κατάστημα, στην τζαμαρία και την πόρτα. Αυτό συνέβη για 9η φορά. Μας είχαν αφήσει έναν χρόνο σε ησυχία και μετά από έναν χρόνο πάλι τα ίδια».

Πηγή: ilialive.gr