Την ορεινή Κόνιτσα επισκέφθηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Η κα Μητσοτάκη παρέστη στην παρέλαση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων, για τον εορτασμό της 110ης επετείου της Απελευθέρωσης της Κόνιτσας από τον τουρκικό ζυγό.

Πλήθος κόσμου την προσέγγισε, εκφράζοντας την επιθυμία να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί της. Η ίδια, προσιτή και χαμογελαστή, ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα και δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Η κα Μητσοτάκη δήλωσε εντυπωσιασμένη από την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν παιδιά και μαθητές με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Και όλα αυτά σε ένα μεγαλοπρεπές σκηνικό με επιβλητικά αρχοντικά.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου την καλωσόρισε θερμά στην εκδήλωση που διοργανώθηκε και της προσέφερε - ανάμεσα σε άλλα - φωτογραφίες του Ελβετού Φιλέλληνα φωτογράφου Fred Boissonnas, ο οποίος μέσα από τον φακό του απαθανάτισε σε μαυρόασπρες αριστουργηματικές φωτογραφίες την Ελλάδα του 1920. Η κα Μητσοτάκη δεν έκρυψε την έκπληξη και τη συγκίνησή της για το ξεχωριστό αυτό δώρο, μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου και πλήθος πολιτικών στελεχών.
thumbnail_PHOTO-2023-02-24-20-05-00
thumbnail_PHOTO-2023-02-24-20-05-01

Η αγάπη της για τον πολιτισμό και τις τέχνες αποτυπώνεται και στην ενασχόληση της με τον οργανισμό Craftsmanship Council, του οποίου στόχος είναι η προώθηση των παραδοσιακών τεχνών. Εξού και η επιλογή της να περνάει τον ελεύθερο της χρόνο κοντά σε ανθρώπους που δημιουργούν και προάγουν την λαϊκή τέχνη.