Sold-out έγινε η λαγάνα με τα ντολμαδάκια που παρασκευάζει φούρνος στη Θεσσαλονίκη και έγινε ευρέως γνωστή μετά το χιουμοριστικό βίντεο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αστειευόμενος είπε ότι θα ζητήσει πνευματικά δικαιώματα.

«Η λαγάνα με τα ντολμαδάκια έχει μεγάλη προετοιμασία. Τσιγαρίσαμε γύρω στα 100 ματσάκια κρεμμυδάκια. Έχει μια προετοιμασία δύο ημερών. Εκτάκτως, μετά από όλο αυτό που έγινε, πήγαμε και αγοράσαμε κι άλλα υλικά, τελευταία στιγμή τα ετοιμάσαμε και χθες βγάλαμε εκτάκτως στις 12 άλλες 100 τέτοιες λαγάνες», είπε η κυρία Έλενα Καλλίδου, ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου στη Θεσσαλονίκη.


«Τη λαγάνα του προέδρου μας θέλω»

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Καλλίδου, η ζήτηση ήταν μεγάλη, με πολλούς να μπαίνουν στο μαγαζί και να ζητάνε τη λαγάνα του πρωθυπουργού.

«Έμπαιναν και έλεγαν "τη λαγάνα του προέδρου μας θέλω", "Τη λαγάνα του Μητσοτάκη θέλω", άνοιγαν την πόρτα και ρωτούσαν "Εδώ είναι η λαγάνα του Μητσοτάκη;". Το τι ζήσαμε χθες ήταν ανεπανάληπτο», πρόσθεσε η ιδιοκτήτρια του φούρνου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Όπως είπε, η τιμή ήταν λογική, καθώς η συγκεκριμένη λαγάνα κόστιζε 3,50 ευρώ.

«Εγώ περιμένω τον κύριο πρωθυπουργό στην πόλη μας να του προσφέρω την αγαπημένη του λαγάνα», κατέληξε, κάνοντας χιούμορ η κυρία Καλλίδου.


Πώς έγινε viral η λαγάνα με τα ντολμαδάκια

Η λαγάνα με τα ντολμαδάκια έγινε ιδιαίτερα γνωστή έπειτα από μια ανάρτηση του πρωθυπουργού στο TikTok.

Ο κ. Μητσοτάκης στο βίντεο που ανέβασε ανέφερε: «Σάββατο πρωί, καθ’ οδόν προς τα Γρεβενά. Αλλά βλέποντας τηλεόραση, είδα ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει, λέει, λαγάνα με ντολμαδάκια. Θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα στα παιδιά της Atraktos Kids, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το αγαπημένο του φαγητό, είχε απαντήσει ότι είναι τα ντολμαδάκια.