Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του επιβατικού με 350 επιβάτες, έξω από τη Λάρισα, που είχε ως τραγικό απολογισμό 29 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Εάν δείτε τα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας και τις μηχανές, μπορείτε να φανταστείτε πόσο σφοδρή ήταν γη σύγκρουση. Το βαγόνι 1 και το βαγόνι 2 δεν υπάρχουν. Η καφετέρια που υπήρχε ενδιάμεσα έχει καεί και δεν υπάρχει. Οι ρόδες τους δεν υπάρχουν όλα είναι μία άμορφη μάζα. Το 3ο βαγόνι είναι “στραπατσαρισμένο”, και το 4».

«Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Εκεί που βλέπετε φωτιά στις εικόνες εκεί είναι το μπαρ. Εκεί κατάφερε η πυροσβεστική να μπει πριν από 1 ώρα (σ.σ. μετά από 4 ώρες δηλαδή από την σύγκρουση). Προσπαθούσαν να βρουν ανθρώπους εγκλωβισμένους, πιθανώς να υπάρχουν και απανθρακωμένοι. Ψάχνουν οι αρχές εάν κάποιοι πήγαν στα χωράφια, και να ήταν σε σοκ», συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός.

«Οι 213 έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, 68 νοσοκομείο Λάρισας, και κάποιοι έφυγαν μόνοι τους καθώς το σημείο είναι εύκολα προσβάσιμα κι μπορούσαν να πάνε οι δικοί τους άνθρωποι να τους πάρουν. Άλλοι είναι και στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με τον αριθμό των επιβατών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο σταθμάρχης βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και καταθέτει.
«Έχουμε κάνει και συντονιστικό με τους αρμόδιους φορείς. Έχω ζήσει και την τραγωδία στα Τέμπη με τα παιδιά, αυτό που συμβαίνει εδώ, δεν υπάρχει, είναι τραγική η κατάσταση. Με την βλάβη που έπαθε ένα τρένο νωρίτερα στα Παλαιοφάρσαλα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ακόμα δεν έχουμε βρει τους μηχανοδηγούς, δεν έχουν βγει», κατέληξε.