Το διασωστικό έργο δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί μέχρι να απεγκλωβιστούν άπαντες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, κατά την ενημέρωση για τη σφοδρή σύγκρουση εμπορευματικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity, στα Τέμπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι τον κραδασμό της σύγκρουσης απορρόφησαν τα 3 πρώτα βαγόνια.

Ακόμα, εξήγησε ότι αυτήν την ώρα δύο γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να σηκώσουν τους συρμούς.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ότι λίγο νωρίτερα εντοπίστηκαν τέσσερις απανθρακωμένες σοροί.

Bild: Παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στην κοιλάδα των Τεμπών, εκεί όπου χθες δύο τρένα συγκρούστηκαν με ασύλληπτη δύναμη, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 38 άνθρωποι, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας δείχνουν τα συντρίμμια από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων.

Όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα, δεν είναι ακόμη σαφές πώς συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα, προσθέτοντας ότι οι διασώστες που έχουν σπεύσει στο σημείο, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες.

Μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των τρένων, τουλάχιστον τρία βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ αρκετά εκτροχιάστηκαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αστυνομικών αρχών.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα, συνέβη περίπου 380 χιλιόμετρα βόρεια των Αθηνών.

«Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρουν τραύματα στο κεφάλι, έχουν σπάσει την λεκάνη, τα χέρια ή τα πόδια τους. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια», είπε στους δημοσιογράφους μέλος των σωστικών συνεργείων.

Κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι ο στρατός κλήθηκε να συνδράμει κι ότι τα νοσοκομεία στη Λάρισα τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής.