Τη δική του εκδοχή για το μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 40 επιβάτες έδωσε ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού της Λάρισας, φίλος και συνάδελφος του 59χρονου σταθμάρχη που συνελήφθη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης Γιώργος Ζήνδρος που δούλευε χθες το απόγευμα στα Παλαιοφάρσαλα εξήγησε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό πώς έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων και τι έπρεπε να είχε γίνει για να αποφευχθεί το μοιραίο.

«Το τρένο το διώξαμε από την κάθοδο και αυτό ήρθε κανονικά στην άνοδο. Δεν είναι η ηλικία... Για μένα ήταν ανθρώπινο λάθος», είπε αρχικά και εξήγησε: «Έπρεπε να έχει τα κλειδιά στην ευθεία. Τα κλειδιά ήταν διαγώνια. Το τρένο πήγε στην ίδια γραμμή που κατέβαινε το άλλο... Ήταν η κακή η ώρα».

Από την πλευρά του, ο 59χρονος που κλήθηκε για εξηγήσεις, ισχυρίστηκε ότι πάτησε κανονικά το κουμπί, όμως δε λειτούργησε: «Εγώ πάτησα κανονικά το κουμπί, γιατί είναι αυτόματο το σύστημα πλέον για να αλλάξει η γραμμή, οπότε κάθε τρένο θα έμπαινε σε διαφορετική τροχιά, αλλά δε λειτούργησε!».

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια την ώρα της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη συνελήφθη.

Πρόκειται για έναν 59χρονο άνδρα ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και περίπου πριν ένα μήνα εκπαιδεύτηκε και έγινε σταθμάρχης στη Λάρισα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε βάρος του ενδέχεται να ασκηθούν βαρύτατες ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.

Από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής 40 άνθρωπο, ενώ άλλοι 66 έχουν τραυματιστεί.

Δείτε σχετικό βίντεο