Νέα στοιχεία για την έκρηξη στην τραγωδία των Τεμπών με την σύγκρουση των τρένων παρέδωσα οι συγγενείς των 57 θυμάτων στον Εφέτη ανακριτή. Ειδικότερα, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, Βασιλικής Χλωρού  επισκέφθηκε τον Εφέτη ανακριτή προκειμένου να παραδώσει στοιχεία που αφορούν στις συνθήκες της έκρηξης την στιγμή της σύγκρουσης.

Ο σύζυγος του θύματος των Τεμπών, βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές νέα στοιχεία σχετικά με τα υλικά που φέρεται να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο στην έκρηξη και την φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.

Επίσης όπως ανέφερε θα κατατεθούν νέα στοιχεία σχετικά με τι ενέργειες που έγιναν στον χώρο τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε: «Μετά από πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της αλήθειας, παραμένοντας αρωγοί στο έργο των ανακριτικών αρχών καταφέραμε με την ομάδα τεχνικών συμβούλων να φέρουμε καινούρια στοιχεία. Τα στοιχεία αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έγινε αυτή. Καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες στον χώρο του εγκλήματος. Καταδεικνύει επίσης με λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν και τις συνθήκες που αφορούν τις προανακριτικές έρευνες και τον τρόπο μεταφοράς των αμαξοστοιχιών. Τα στοιχεία έχουν αναλυθεί σε υπέρ υψηλής ευκρίνειας συστήματα στο εξωτερικό και είμαστε έτοιμο να τα δώσουμε στην Εισαγγελία για να επιτελέσει το έργο της»

Συμπλήρωσε ότι τα στοιχειά που έχουν συγκεντρωθεί «δείχνουν τα αίτια της φωτιάς και όσα δεν έγιναν όπως έπρεπε».

Σε ερώτηση για το αν ετοιμάζονται νέες συμπληρωματικές μηνύσεις, απάντησε ότι «ετοιμάζονται αυτή τη περίοδο. Τον Σεπτέμβριο είχαμε καταθέσει συμπληρωματική μήνυση για τους θεσμούς. Οι δικαστικές αρχές τις πρώτες ημέρες δεν ακολούθησαν τους κώδικες ποινικής δικονομίας, οι επικεφαλείς του πυροσβεστικούς σώματος και οι πραγματογνώμονες και οι ιατροδικαστές που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Χρ. Κωνσταντινίδης: Καταθέσαμε νέα στοιχεία στον ανακριτή