Άμεση, εξονυχιστική και εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ζητάει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, με νέα παραγγελία του προς τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, επισημαίνοντας πως «τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης»

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει πως «η ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης θα αποτελεί αιώνιο μνημόσυνο για τις ψυχές των νεκρών». Ο κ. Ντογιάκος ζητάει η Δικαιοσύνη, χωρίς δισταγμό, «να παρέμβει καίρια, ουσιαστικά και αποτελεσματικά κατά το πρώτο διαδικαστικό στάδιο της συλλογής των αποδείξεων, οι οποίες μελλοντικά θα χρησιμεύσουν για την απόδοση των ευθυνών στους υπαίτιους, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, απ' όπου κι αν προέρχονται, ό,τι και να εκπροσωπούν».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τονίζει πως η αυτοπρόσωπη παρουσία των εισαγγελικών Αρχών στον τόπο της τραγωδίας είναι απαραίτητη και τονίζει ότι «τα στοιχεία αυτά επιβάλλεται να εξεταστούν αρμοδίως, εξονυχιστικά και διεξοδικά. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που, κατ’ αρχήν, οδηγούν στην απόδοση ευθυνών προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεν πρέπει να παγιδευτεί η δικανική κρίση σε ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων και περιορισμένων ατόμων και μόνο».