Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων από την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης.

Ο Βαγγέλης Βλάχος αναζητεί τον 34χρονο αδελφό του Βάιο, ο οποίος δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Την Τρίτη επέστρεφε με την κοπέλα του από την Αθήνα, όπου είχε πάει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

«Είχαμε μια επικοινωνία εκείνη τη μέρα με chat για να ανταλλάξουμε ευχές. Περνούσε καλά και δεν ήθελα να τον ενοχλώ. Ήταν στο τρένο και εμφανίζεται συνδεδεμένος στα social media του έξι λεπτά μετά τις 23:00. Επέστρεφαν για να πάνε στη δουλειά τους», είπε ο αδελφός του στο Star.

Το ανεβάζω ύστερα από αίτημα του αδερφού του αγνοουμένου: SOS... έκκληση για βοήθεια, ψάχνουμε τον αδερφό μου Βάιο Βλάχο...

Δημοσιεύτηκε από Katerinaa Eleftheriou στις Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023

Ο Βάιος και η κοπέλα του θεωρούσαν το τρένο ένα ασφαλές μέσο για να μετακινηθούν και επέλεξαν να ταξιδέψουν με αυτό και για οικονομικούς λόγους.

Η σύντροφός του βρέθηκε εκτός του τρένου από τους διασώστες και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο. Η οικογένεια του 34χρονου δεν έχει κανένα στοιχείο για το πού βρισκόταν την ώρα του δυστυχήματος.

«Δεν έχουμε μιλήσει με τη σύντροφό του γιατί προέχει η υγεία της και δεν γνωρίζουμε πού βρισκόταν την ώρα του δυστυχήματος. Είναι ντροπή ένα ανθρώπινο λάθος να προκαλεί αυτή την τραγωδία. Είναι ντροπή να έχουμε τα μηχανήματα και να μη λειτουργούν», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο ίδιος ζει στο εξωτερικό εδώ και οκτώ χρόνια, όπως και η αδελφή του. Είχαν, μάλιστα, να βρεθούν όλοι μαζί οικογενειακά από το 2017 και οργάνωναν να περάσουν μαζί τις διακοπές του φετινού καλοκαιριού.

«Έτσι όπως έχουμε διασκορπιστεί, είχαμε να βρεθούμε από το 2017 και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο, γιατί συνειδητοποιούμε ότι χάσαμε πολλές στιγμές. Οφείλουμε να έχουμε ελπίδα ότι θα τον βρούμε. Ο μικρός μου γιος ανυπομονεί να παίξει πρώτη φορά μαζί του. Ελπίζω να είναι καλά», είπε ο κ. Βλάχος με δάκρυα στα μάτια.