Μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο 39χρονος Λάζαρος Παπαζήσης μίλησε στην κάμερα για τα όσα έζησε ως επιβάτης στο δεύτερο βαγόνι στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη και τα λόγια του συγκλονίζουν.

Όπως λέει ο 39χρονος Λάζαρος Παπαζήσης, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλεύεται, μετά τη σύγκρουση του τρένου, σηκώθηκε όρθιος και «μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι. Φώναζαν ''βοήθεια'' τα κορίτσια, τσίριζαν. Δεν άνοιγε η πόρτα, είχε σφηνώσει. Έριξα κλωτσιά για να σπάσουμε το τζάμι, το χτύπησα τρεις φορές για να σπάσει. Μόλις γύρισα είδα έναν νεαρό που το έσπασε με πυροσβεστήρα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, αναφέρει ότι «ένας ένας και σιγά σιγά βγαίναμε από το παράθυρο. Δεν βλέπαμε, δεν είχε φώτα και ανάψαμε τον φακό από το κινητό».

Σχεδόν 48 ώρες μετά την τραγωδία, ο πολυτραυματιας εξηγεί ότι παρακολουθείται από γιατρούς και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του νοσοκομείου, καθώς έχει πρηστεί στην κοιλιακή χώρα, έχει σπάσει το πλευρό του και έχει σκίσιμο στο μάτι από τα γυαλιά που πετάχτηκαν στο κεφάλι του.

Ο 39χρονος που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είναι ο πρώτος που κατέθεσε, δια του συνηγόρου του Γιώργου Μπαρτζωκη, παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.