Προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος για το αιματηρό πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο μοναδικός, προς το παρόν, κατηγορούμενος για την πρωτοφανή τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο παρέλαβε την ογκωδέστατη δικογραφία, την οποία οι συνήγοροί του ξεκίνησαν ήδη να μελετούν, προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων που υπάρχουν σε βάρος του από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών της Τροχαίας Λάρισας, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος, Βασίλης Σαμαράς, για λόγους ασφαλείας, μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με ένα μαύρο συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ώστε να μην προκαλέσει με την παρουσία του τυχόν συγκεντρωμένους συγγενείς θυμάτων. Ο 59χρονος μπήκε στα δικαστήρια υπό άκρα μυστικότητα και από την πίσω πόρτα.

Σε βάρος του Βασίλη Σαμαρά, πρώην αχθοφόρου και μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας, ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας. Παρουσία των δύο συνηγόρων του, Φιλιώς Κωστούλη και Στέφανου Παντζαρτζίδη, εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, στις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, μιας και είχε αποκλειστεί ολόκληρος ο πρώτος όροφος, όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα. Ουδείς πολίτης, δημοσιογράφος, ακόμη και δικηγόρος μπορούσε να περάσει ώστε να πάει σε άλλο τμήμα του ορόφου, όση ώρα βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος.

Νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κατηγορούμενος συναντήθηκε με συγγενικά του πρόσωπα, που πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο υπεύθυνος βάρδιας του σταθμαρχείου Λάρισας επέστρεψε στο τμήμα της Τροχαίας, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει το μοιραίο λάθος του, το οποίο μάλιστα απέδωσε στην «κακιά ώρα». Παραδέχθηκε, πάντως, ότι τροχιοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Οι συνήγοροι

Η Φιλιώ Κωστούλη, μία εκ των δύο συνηγόρων του κατηγορούμενου, μίλησε αποκλειστικά στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», λίγη ώρα μετά τη μεταγωγή του εντολέα της στον εισαγγελέα Λάρισας: «Σεβόμενη τη μνήμη των νεκρών, το πένθος των οικογενειών τους, τη μάχη που δίνουν οι τραυματίες στις Εντατικές αλλά και τη συντριβή που νιώθει ο εντολέας μας σήμερα επιλέγουμε τη σιωπή. Η χώρα έχει ανάγκη από σιωπή και περισυλλογή. Όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν, θα αναφερθούμε αναλυτικώς στα αίτια της τραγωδίας σε όλες τις διαστάσεις. Ο πελάτης μας είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Χθες (Τετάρτη) ήμουν η πρώτη που τον συνάντησα, πραγματικά ήταν συντετριμμένος. Είναι ένας πατέρας δύο παιδιών και αντιλαμβάνεται το μέγεθος αυτής της τραγωδίας. Πλην όμως δεν ευθύνεται ο ίδιος αποκλειστικά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν στην πορεία και θα μιλήσουμε για αυτή την τραγωδία, όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν. Διότι αυτή τη στιγμή η δικογραφία είναι ελλιπής».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/3