Τις σοκαριστικές στιγμές πού επικράτησαν στο νεκροτομείο της Λάρισας περιέγραψε μιλώντας στα parapolitika.gr η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή. Η ίδια ανέφερε ότι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετώπισαν εκείνο το βράδυ ήταν η μαζικότητα των νεκρών που έρχονταν στο νεκροτομείο από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. «Μέχρι τις 4 τα ξημερώματα είχαν φτάσει στο νεκροτομείο ήδη 25 με 30 σοροί ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, το λυπηρότερο γεγονός ήταν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν νέα παιδιά και φοιτητές που ταξίδευαν για να γυρίσουν μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. «Αυτό που σκεφτόσουν εκείνη τη στιγμή ήταν ότι μπορεί να ήσουν και εσύ στη θέση τους», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Δυστυχώς, τα περισσότερα σώματα των νεκρών δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν εύκολα. Προσπαθήσαμε με τη χρήση του DNA να κάνουμε ανασύσταση των σορών, προκειμένου να γίνει η αναγνώριση». Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες σοροί των θυμάτων έφεραν μεγάλα εγκαύματα και άλλες ήταν στην κυριολεξία κομμάτια, πράγμα το οποίο έκανε το έργο των ιατροδικαστών να φαίνεται ακατόρθωτο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους συγγενείς των θυμάτων, η κυρία Λεονταρή ανέφερε ότι οι περισσότεροι ήταν συγκλονισμένοι και αμίλητοι. Όπως εξήγησε, οι ιατροδικαστές προσπαθούσαν να κάνουν ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να προσεγγίσουν τους συγγενείς με τον καταλληλότερο τρόπο, καθώς οι στιγμές που ζούσαν ήταν οι χειρότερες στη ζωή τους. «Προσπαθούσαμε να τους προσεγγίσουμε με πολύ μεγάλη ανθρωπιά. Μας αγκάλιαζαν σαν δικούς τους ανθρώπους. Στο πρόσωπό μας έβλεπαν εκείνους που χειρίζονται τα σώματα των αγαπημένων τους».

Τέλος, η ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στη γραφειοκρατία που προσπάθησαν να υπερπηδήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, προκειμένου μέσα σε σύντομο χρόνο να εκδοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία θα χρειάζονταν οι συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. «Κάναμε έναν μεγάλο άθλο και, επίσης, θα πρέπει να δοθούν εύσημα σε τρεις υπαλλήλους στα γραφεία της υπηρεσίας μας. Αυτοί ήταν που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το διοικητικό κομμάτι της όλης διαδικασίας, ώστε να εκδοθούν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα συνόδευαν τις σορούς των ανθρώπων. Δούλευαν 17 ώρες την ημέρα», κατέληξε.