Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, βρίσκεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί με τους νοσηλευτές επιχειρούν παντοιοτρόπως να τον κρατήσουν στη ζωή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 20χρονος υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα να επιχειρηθούν δύο επεμβάσεις σε διάστημα 12 ωρών, προκειμένου να αποσυμπιεστεί το κεφάλι. Οι ώρες είναι κρίσιμες για τον νεαρό. 

Η μητέρα του, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ανέφερε: «Ο Γεράσιμος, το παιδί μας, είναι στο χέρι της Παναγίας. Περιμένουμε την ενημέρωση των γιατρών κάθε μέρα, ευελπιστώντας σε ένα θαύμα. Το παιδί μου θέλει όλοι γύρω του να χαμογελούν, είναι ένα χαμογελαστό παιδί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που προσεύχονται για το γιο μας και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Ο Γεράσιμος συνθέτει μουσική, του έχω φέρει να ακούει τις μουσικές του. Οι γιατροί του νοσοκομείου, οι νοσηλευτές, είναι άγγελοι, κάνουν για το παιδί μας ό,τι περνάει από το χέρι τους».