Επιζώσα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, αλλά σε καταστολή, με βάση αυτά που είπε η καθηγήτρια Ματούλα Σκαλτσά σε τηλεοπτική εκπομπή, είναι η Ανυσία Λιούρη. 

«Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι ακόμα και καταστολή. Αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, έχει πολύ δρόμο. Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στη Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή έχει εγκαύματα τρίτου βαθμού», τόνισε αρχικά η εκπαιδευτικός, που είχε φοιτήτρια την Ανυσία στο ΑΠΘ. 

Αναφερόμενη στη νεαρή, είπε πως «ήταν στο μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας, ήταν ο τελευταίος πρόσφατος κύκλος. Νεαρό παιδί ήταν. Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή, πραγματικά, πάρα πολύ καλό παιδί».

Σχετικά με την έκκληση της οικογένειας τις προηγούμενες μέρες για αίμα, καθώς η κοπέλα έκανε διαδοχικές επεμβάσεις, η κυρία Σκαλτσά υπογράμμισε πως «ευτυχώς, δώσανε πολλοί και από το γραφείο και από το μεταπτυχιακό και πολύς κόσμος γενικώς έδωσε αίμα. Οπότε δεν είχαν ανάγκη μετά για αίμα».

«Επειδή έχουμε, ξέρετε, στο μεταπτυχιακό πάρα πολύ στενή σχέση με τα παιδιά, δηλαδή εγώ τα αποκαλώ παιδιά μου και παρακολουθώ και όταν φεύγουν τι κάνουν γενικώς και τα στηρίζ., είμαστε πάρα πολύ συγκλονισμένοι με όλα αυτά που συνέβησαν στην Ανυσία. Σε όλα τα παιδιά φυσικά. Ζούμε με τα παιδιά μαζί, είμαστε συνέχεια με τα παιδιά, κουβεντιάζουμε τις διπλωματικές τους, ερευνητικά τους ζητήματα, οπότε τα ξέρουμε πολύ καλά τα παιδιά», συνέχισε η καθηγήτρια του ΑΠΘ.

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα για το πότε έμαθε για τον τραυματισμό της, επεσήμανε πως «την επόμενη μέρα το έμαθα από συμφοιτήτριά της. Οπότε από εκεί έμαθα τα πρώτα νέα και πήρα τη θεία της, η οποία είναι γιατρός. Και έκτοτε μαθαίνω τα νέα από τη θεία της. Όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι θα τα καταφέρει η Ανυσία. Είναι σημαντικό να μπορέσει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη. Πρέπει να συνδεθεί -που λένε- και με τον κόσμο, είναι ακόμη σε καταστολή».