Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (6/3) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένας 57χρονος άνδρας, ο οποίος συστηματικά διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα αλλοδαπών προμηθεύοντάς τους κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να περάσουν τους έλεγχους και να μεταβούν σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Τη συγκεκριμένη μέρα ο 57χρονος δράστης διευκόλυνε την έξοδο 4 αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 57χρονος, ταξιδεύοντας συχνά από χώρα του εξωτερικού στη χώρα μας, δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών, τους οποίους εφοδιάζει με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και τους παράσχει συνδρομή σε όλη τη διαδικασία μέχρι να φτάσουν στον επιλεγμένο προορισμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 57χρονος εντοπίσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (6/3) στο κέντρο της Αθήνας να συνοδεύει στο αεροδρόμιο τους 4 αλλοδαπούς, τους οποίους φωτογράφισε, ενώ τους παρείχε συνδρομή κατά τη διαδικασία της επιβίβασης. Σημειώνεται ότι οι 4 άνδρες έμοιαζαν στο πρόσωπο με τους πραγματικούς κατόχους των ταξιδιωτικών εγγράφων που έλαβαν από τον 57χρονο. Αυτή η μέθοδος είναι η λεγόμενη «look-a-like» και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα κυκλώματα πλαστογράφων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Οι 4 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν συνελήφθησαν λίγο πριν την επιβίβασή τους στην πτήση και σε σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
4 γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, από τα οποία τα 2 είχαν δηλωθεί ως κλαπέντα-απολεσθέντα,

πλήθος καρτών SIM,

τηλεφωνικές συσκευές,

αποκόμματα αεροπορικών εισιτηρίων και

κρατήσεις διανυκτέρευσης ξενοδοχείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.