Για τις τραγικές στιγμές που περνάει η οικογένεια της αδικοχαμένης Ιφιγένειας Μήτσκα μίλησε στα parapolitika.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας. Η άτυχη Ιφιγένεια Μήτσκα ήταν μόλις 23 χρονών και ταξίδευε με το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Η ίδια μαζί με τον σύντροφό της επέβαιναν στο βαγόνι 3 και επέστρεφαν από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από την Αθήνα.

Στην αρχή ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση των γονιών της Ιφιγένειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι συντετριμμένοι και ταυτόχρονα οργισμένοι για τον χαμό του παιδιού τους. «Θέλουν να δουν όλους τους ενόχους να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ο πατέρας της Ιφιγένειας όλες αυτές τις ημέρες είναι πυρ και μανία, θέλει να βρει δικαίωση για το κορίτσι του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός. Η Ιφιγένεια ήταν ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα, είχε πάρει το πτυχίο της μόλις δύο μήνες πριν και ήθελε να φτιάξει τη ζωή της. Δυστυχώς, όμως, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εκείνη και άφησε την τελευταία της πνοή στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή ο έμπειρος νομικός αναφέρθηκε και στις σημερινές εξελίξεις σχετικά με τις τρεις νέες διώξεις για το ατύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα. «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που καλούνται συνεχώς νέα άτομα από την ανακρίτρια και θα πρέπει να διευρυνθεί κι άλλο το κατηγορητήριο, ακόμα και με πολιτικούς», είπε. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επόμενες νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσει η οικογένεια, ο κ. Σούρλας σημείωσε ότι θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Σημειώνεται ότι για δύο ημέρες μετά το σφοδρό σιδηροδρομικό ατύχημα η Ιφιγένεια Μήτσκα αγνοούνταν, καθώς δεν ήταν ούτε στη λίστα των τραυματιών ούτε στη λίστα των νεκρών, μεγαλώνοντας την αγωνία της οικογένειάς της. Ο κ. Σούρλας ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο της τραγωδίας προκειμένου να αναζητήσει την 23χρονη μέσα στα συντρίμμια και είχε απευθύνει έκκληση στην κάμερα των parapolitika.gr για την ανεύρεσή της. Δυστυχώς, λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της άτυχης κοπέλας.