Απροσδόκητο ήταν το εύρημα σε σκουπίδια έξω από το Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα την Καθαρά Δευτέρα, αφού επρόκειτο για ένα τιγράκι. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η περίπτωσή του, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ακόμα και από τη Νότια Αφρική. 
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, ενδιαφέρθηκε για το τιγράκι και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ .

Φανερά εξαντλημένο και με σημάδια αφυδάτωσης λόγω κακής διατροφής, το τιγράκι ζυγίζει μόνο 12 κιλά. Μοιάζει φιλικό, αλλά η έλλειψη αντίδρασης το πιθανότερο είναι να οφείλεται στην εξασθένησή του.



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με εντολή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, το ζώο θα υποβληθεί σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο, ο οποίος θα περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία.

Μία πρώτη ακτινογραφία έδειξε να υπάρχει κτηνιατρικός ήλος, που σημαίνει πως έχει υποβληθεί ήδη σε χειρουργική επέμβαση.



Επιπλέον, η «Νέμεσις» ενημέρωσε με επιστολή το ΥΠΕΝ και τον υφυπουργό, πως δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγάλο κέντρο διάσωσης άγριων ζώων από την Νότια Αφρική, οι υπεύθυνοι του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν όλα τα έξοδα του ζώου, προκειμένου να μεταφερθεί στο εν λόγω κέντρο, αφού πρώτα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

Ανησυχία, πάντως, για την πορεία της υγείας της λευκής τίγρης εξέφρασε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ λε Σουέρ.

Από τότε δέχεται τη φροντίδα των κτηνιάτρων της κλινικής του πάρκου. Ο διευθυντής μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως δυστυχώς το 4 μηνών τιγράκι δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, καθώς τα δύο πίσω άκρα του είναι παράλυτα και παράλληλα πάσχει από οστεοπενία, ασθένεια που προκαλεί τον θρυμματισμό των οστών του.



Ο κ. Ζαν Ζακ λε Σουέρ εκτιμά πως το ζώο έχει υποστεί κακοποίηση και μάλιστα δεν έχει εκτεθεί στον ήλιο ποτέ.

»Πρόκειται για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας».