Kαταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση της Ρωσίδας πράκτορα Μαρίας Τσάλλα στην Ελλάδα, κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, η οποία αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πράκτορας είναι παντρεμένη με έναν επίσης πράκτορα, που έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά, δηλαδή ήταν στο πρόγραμμα Illegal και δρούσε ως κρυφός πράκτορας στη Βραζιλία. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Τσάλλα εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2018 ως ομογενής, άνοιξε το κατάστημα με είδη πλεκτικής στο Παγκράτι και ξεκίνησε τη δράση της. Άρχισε σιγά σιγά να χτίζει το προφίλ της χωρίς να κινεί υποψίες και να τραβά τα βλέμματα. Είχε λίγους φίλους, ήταν ευγενική και λιγομίλητη με τους ανθρώπους της γειτονιάς της στο Παγκράτι αλλά και τους πελάτες της. Ακόμη και στην υπάλληλό της την «Κατερίνα» δεν είχε κινήσει την παραμικρή υποψία.

Το παραμικρό δεν είχε αντιληφθεί ούτε ο σύντροφός της, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε αρμοδίως από την ΕΥΠ για τη δράση της. Η Μαρία Τσάλλα είχε προφανώς φροντίσει να βρει σύντροφο στη χώρα μας για περαιτέρω κάλυψη.

Παντρεμένη με Ρώσο πράκτορα που δρούσε στη Βραζιλία η Μαρία Τσάλλα

Το ίδιο είχε κάνει και ο σύζυγός της, ο οποίος δρούσε ως Illegal στη Βραζιλία. Εκεί παρίστανε τον Περουβιανό, εμφανιζόταν με το όνομα Ντάνιελ Κάμπος και δρούσε ως Ρώσος πράκτορας χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς. Ωστόσο, όλα πήγαν στραβά όταν τον περασμένο Ιανουάριο έφυγε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Ενημέρωσε τη Βραζιλιάνα σύντροφό του ότι φεύγει για διακοπές στη Μαλαισία, ωστόσο εκείνη ανησύχησε από την πολυήμερη απουσία του και σήμανε συναγερμό. Δήλωσε την εξαφάνισή του, δημοσιοποιώντας φωτογραφίες του και σχετικές αναγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό ωστόσο σήμανε συναγερμό στη Μόσχα, η οποία τον ανακάλεσε διότι θεώρησε επικίνδυνο το όλο σκηνικό και φοβήθηκε ότι θα αποκαλυφθεί η δράση του. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη και η απόφαση να ανακληθεί από την Ελλάδα και η σύζυγός του Μαρία Τσάλλα.