Πολυδιάστατη φαίνεται ότι είναι η υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου την δράση της οποίας ερευνά η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται τον ΣΚΑΪ, με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσε και ο σύζυγός της, ονόματι «Τζέραρντ Ντάνιελ Κάμπος Γουίτιτς», ο οποίος έμενε στη Βραζιλία με πλαστά χαρτιά και ταυτότητα.

O «Γουίτιτς» ήταν υπήκοος Βραζιλίας και Αυστρίας και φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν για διακοπές στη Μαλαισία.

Παρόλα αυτά, τα ίχνη του έχουν χαθεί και εικάζεται πως και εκείνος κλήθηκε για άμεση επιστροφή στη Ρωσία, μαζί με τη «Μαρία Τσάλλα» από την Αθήνα.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Στρατηγείο των Ρώσων στην Ασία;

Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει αν υπάρχει κάποιο κρυφό στρατηγείο της FSB σε χώρες της Ασίας ή της Κεντρικής Αμερικής καθώς η «Μαρία Τσάλλα» όταν εγκατέλειψε την Ελλάδα, βρέθηκε στην Ινδία και εν συνεχεία στην Ταϊλάνδη, ενώ όπως προκύπτει ο «Ντάνιελ Κάμπος» βρέθηκε από τη Βραζιλία στη Μαλαισία.

Αυτό ίσως σημαίνει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στρατηγείο όπου ανακαλούν και κρύβουν τους πράκτορες που κοντεύουν να αποκαλυφθούν.

Το δρομολόγιο της «Μαρίας Τσάλλα» μέχρι την Ελλάδα

Η «Μαρία Τσάλλα» έφυγε το 2017 από τη Ρωσία με προορισμό το Μεξικό. Έτσι εξηγείται και το διαβατήριο με το οποίο εισήλθε στην Ελλάδα και το οποίο ήταν υπηκόου της χώρας καθώς φαινόταν ως Μεξικάνα και Ελληνίδα με διπλή υπηκοότητα.

Το 2018 έφυγε από το Μεξικό και ήρθε στην Ελλάδα ως παιδί ομογενών. Η ΕΥΠ ενημερώθηκε πως η κατάσκοπος έφυγε από τη χώρα μας στις 4 Ιανουαρίου, όταν και εντοπίζεται και το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου, με προορισμό την Ινδία. Οι αξιωματούχοι της ΕΥΠ εκτιμούν πως μπορεί να πήγε στην Ταϊλάνδη αφού αυτό είχε πει στην κοπέλα που δούλευε μαζί της στο κατάστημα με τα πλεκτά.

«Θα φύγω από την Ελλάδα γιατί έχω σκοπό να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Θα πάω Ταϊλάνδη και Ινδία. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε το μαγαζί, κράτα τα όλα εσύ», της είπε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο τα ταξίδια της «Μαρίας Τσάλλα»

Στο «στόχαστρο» των Αρχών έχουν μπει και τα ταξίδια της κατασκόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως «Μαρία Τσάλλα» φαίνεται να έχει κάνει ένα ταξίδι στη Γαλλία και τρία εντός της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον Alpha, στο στόχαστρο μπαίνει η επίσκεψη που έκανε σε ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου αποβιβάζονται αμερικανικές δυνάμεις με προορισμό την Ουκρανία και είναι κάτι που απασχολεί την τελευταία διετία τη Ρωσία.