Το μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με την αιφνίδια αλλαγή του αρχηγού της Αστυνομίας, είπε: «Το ΚΥΣΕΑ δεν είναι του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, το ΚΥΣΕΑ είναι ένα διακλαδικό όργανο υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και οι πληροφορίες λένε ότι αυτό είχε προαποφασιστεί πριν από λίγο καιρό. Δεν ήταν τωρινό, δηλαδή, που συνέπεσε με τα επεισόδια, προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχουν καμία σχέση».

«Ο αρχηγός αυτός ζυγίστηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής και απομακρύνθηκε, με όλους βεβαίως τους τιμητικούς τίτλους που θα μπορούσε να έχει ένα αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι ο αποχωρήσας αρχηγός θεωρεί τον εαυτό του εξιλαστήριο θύμα, επισήμανε: «Για όλους τους αρχηγούς της Αστυνομίας θα το πω, αλλά και για αυτόν που απομακρύνθηκε τώρα, βλέπεις μερικά πράγματα, διαφωνείς με μερικά πράγματα, έχεις προβλήματα, δεν εισακούεσαι, δεν περνάει η γραμμή σου, μην τα πεις όταν αποστρατευτείς, πες τα από πριν. Γιατί δεν τα λέει από πριν, αλλά όταν τρώει την τσεκουριά μετά λέει "δεν με άκουσαν, δεν εξυπηρετούσα...». Αυτό είναι ενοχλητικό και γίνεται διαχρονικά και πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν. Όταν είσαι εν ενεργεία και έχεις προβλήματα, δήλωσε τα προβλήματα σου και παραιτήσου έντιμα».

Για το επεισόδιο με το γερανό της Αστυνομίας, επισήμανε: «Ό,τι έγινε εκεί πέρα ήταν άρτιο, εκτός του ότι πάτησε γκάζι, ότι επιτάχυνε. Αυτό, όμως, έγινε λόγω του πανικού, είναι κακός σύμβουλος για έναν επαγγελματία αστυνομικό να πανικοβάλλεται. Δεν δικαιούται να πανικοβάλλεται ο αστυνομικός. Ο πανικός για έναν επαγγελματία αστυνομικό είναι ο χειρότερος σύμβουλος και είναι το πρώτο που μαθαίνουμε στην ακαδημία».

«Το δήλωσε και στην ΕΔΕ και αμέσως μόλις εξετάστηκε, φοβήθηκε. Θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι πολύ κακό να είχε πατήσει ένα πολίτη, ένα παιδάκι μόνο για την ανάπτυξη της ταχύτητας. Ο εμβολισμός που έκανε επιβαλλόταν», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.