nosokomeio_rodou
Ελλάδα

Ρόδος: Απίστευτη κατάσταση στο νοσοκομείο - Περιστέρια, τρωκτικά και κακοτεχνίες, δείχνουν έγγραφα ντοκουμέντα

«Το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού», επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, Χάρης Μπαρός

Την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, την ώρα που έρχονται στο φως απίστευτες αποκαλύψεις, που δείχνουν την παραμέληση του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα, γάτες και περιστέρια κάνουν ελεύθερα βόλτες στους διαδρόμους, τρωκτικό εντοπίστηκε σε αγγειογράφο, λύματα από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης εισέρχονταν στο κτίριο.

Ρεπορτάζ του Mega αποκαλύπτει έγγραφα που έχουν φτάσει στο εσωτερικό του νοσοκομείου της Ρόδου από διάφορους τομεάρχες και επικεφαλής των εκάστοτε τμημάτων. Πρόκειται για αναφορές προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, με τις ημερομηνίες να αφορούν το διάστημα από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα.

Στο πρώτο έγγραφο γίνεται λόγος για την απομάκρυνση γατών, οι οποίες κυκλοφορούν ελεύθερα σε διάφορους χώρους και στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λόγος γίνεται και για αντιμετώπιση περιστεριών (με ημερομηνία 14/4/22), περιστέρια, τα οποία όχι μόνο στέκονται στα παράθυρα, αλλά μπαίνουν στο νοσοκομείο και στους χώρους νοσηλείας των ασθενών.

Στη συνέχεια, έγγραφο - αίτηση που αποκαλύπτει το Mega αφορά την απομάκρυνση λυμάτων από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης, καθώς εισέρχονταν από μια πόρτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει παντού δυσοσμία.

Αναφορικά με το έγγραφο που κάνει λόγο για τρωκτικό σε αγγειογράφο, η απάντηση που έλαβε το Mega σχετικά με το θέμα ήταν ότι αντιμετωπίστηκε, καθώς έγινε η απαραίτητη απολύμανση και πλέον θεωρείται το ζήτημα ως μη υπάρχον. Το ίδιο και για τα λύματα.


Υποχρηματοδότηση και τεράστιες ελλείψεις προσωπικού

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, Χάρης Μπαρός, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα του νοσοκομείου.

«Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους. Γενικότερα, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου, έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα τρία κεντρικά κλιματιστικά λειτουργεί το ενάμισι. Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η Επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε αρχικά.

«Το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν γνωρίζω για τα λύματα και εάν έχει λυθεί, το ακούω πρώτη φορά για λύματα στον χώρο αποστείρωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έγγραφα αυτά είναι πραγματικά, υπάρχουν θέματα, ωστόσο ερώτημα παραμένει το εάν έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα.

Το νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ επίσης υπάρχουν και ζητήματα εργολαβιών που έχουν αναληφθεί μέσα στο νοσοκομείο και προσπαθούν οι ιθύνοντες να βρουν λύση.

«Έχουμε δύο αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή και από τις επτά αίθουσες που υπάρχουν λειτουργούν οι δύο, μία για τα επείγοντα και μία για τα τακτικά. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο ακτινολογικό, έχουμε μείνει με πέντε ακτινολόγους γιατρούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί οι τρεις και έχουν ιδιωτεύσει. Όταν αρρωσταίνει ένας από τους ακτινολόγους, έχουμε πρόβλημα με τις βάρδιες», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός.

«Έχουμε ελλείψεις σε 200 οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στο ακτινολογικό δεν έχουμε χειριστές, ραδιολόγους-ακτινολόγους και όσα μηχανήματα έχουμε με ακτινοβολία δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε. Ειδικά στον στεφανιογράφο, που χειρίζεται όλα τα εμφράγματα της Δωδεκανήσου, έχουμε έναν γιατρό και έναν χειριστή και, όποτε παίρνω άδεια εγώ ή ο γιατρός ή αρρωσταίνουμε, τα εμφράγματα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Δεν έχουμε αναμονή τώρα, γιατί εργαζόμαστε εγώ και ο γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα», πρόσθεσε.