Δύο χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, η επικοινωνία της μικρής Λυδίας με τους γονείς του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου διεξάγεται πλέον σε νέο πλαίσιο.

Μετά τη δικαστική απόφαση, που απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας και την αποδοχή του αιτήματος της μητέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, Σουζάνας, άλλαξε ο τρόπος επικοινωνίας του κοριτσιού με τους παππούδες του στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχουν πλέον δικαίωμα επικοινωνίας με τη μικρή Λυδία με Skype ή άλλα μέσα μία ώρα την εβδομάδα και κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια της Καρολάιν.

Οι δύο οικογένειες προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή», ώστε οι γονείς του συζυγοκτόνου να επικοινωνούν με το εγγόνι τους, που πλέον ζει μόνιμα με την αδερφή και τη μητέρα της Καρολάιν στις Φιλιππίνες.

Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο προκλήθηκε αναστάτωση, καθώς οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με τη μικρή Λυδία, αλλά δεν τα κατάφεραν και, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Το πρωινό», ήταν έτοιμοι για καταγγελία.

Επιπλέον, είχαν ειδοποιήσει και τους δικηγόρους τους, αλλά τελικά τελευταία στιγμή κατάφεραν, το απόγευμα της Δευτέρας, να επικοινωνήσουν με την εγγονή τους, έπειτα από πάρα πολύ καιρό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατάφεραν να μιλήσουν μαζί της, καθώς η μικρή δεν μιλάει ελληνικά, ενώ, σύμφωνα με τον πατέρα της Καρολάιν, που μίλησε στην εκπομπή, δεν τους αναγνώρισε.


«Κατάφερε να αντέξει πέντε λεπτά»

Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» και τοποθετήθηκε για την αναστάτωση που προκλήθηκε, αλλά και για την επικοινωνία της Λυδίας με τους παππούδες της.

«Μπορεί να προκλήθηκε κάποια αναστάτωση στις προγραμματισμένες βιντεοκλήσεις μεταξύ της Λυδίας και των παππούδων από την άλλη πλευρά, όμως αυτές τις ημέρες η οικογένειά της κάνει διακοπές στο Balayan, μια παραθαλάσσια πόλη περίπου 100 χλμ. από τη Μανίλα, όπου η Σουζάνα έχει εκεί κάποια ιδιοκτησία. Όμως, η Σουζάνα μίλησε με τους παππούδες, βρήκαν μια βολική στιγμή, πραγματοποίησαν μια βιντεοκλήση μέσω Skype και μίλησαν με τη Λυδία σήμερα», είπε αρχικά o Ντέιβιντ Κράουτς.

«Δεν είχε απόλυτη επιτυχία, καθώς η Λυδία περιβάλλεται από τα μικρά ξαδέρφια στο εξοχικό τους και ανυπομονούσε να επιστρέψει για να παίξει μαζί τους.

Πιστεύω ότι κατάφερε να αντέξει πέντε λεπτά, προτού τελικά επαναστατήσει και πάει να παίξει με τις φίλες της. Υπάρχει δυσκολία στο να κάνεις ένα ζωηρό μικρό παιδί να περάσει περισσότερο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη μιλώντας σε έναν άγνωστο, ειδικά όταν οι συμμετέχοντες δεν μοιράζονται μια κοινή γλώσσα.

Υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα στον κόσμο που μπορεί να βρει να κάνει ένα παιδί που δεν είναι ακόμη 3 ετών. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι τόσο η Σουζάνα όσο και η Ντόνα θα προσπαθήσουν να κάνουν την κλήση όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική για τη Γεωργία και τον σύζυγό της», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Ντέιβιντ Κράουτς αναφέρθηκε και στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Εφετείο, που ξεκινάει στις 28 Μαρτίου.

«Τώρα αναμένω την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών στις 28 Μαρτίου, όταν ο δολοφόνος της όμορφης κόρης μου θα επιχειρήσει να μειώσει την ήδη επιεική ποινή του. Φαντάζομαι ότι οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα θα αντιδράσουν με μανία αν του μειωθεί η ποινή έστω και μία μέρα», κατέληξε ο Ντέιβιντ Κράουτς.