«Πάγωσαν» οι γείτονες του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη, όταν πληροφορήθηκαν τη σύλληψή του με την κατηγορία του βιασμού και της ασέλγειας σε ανήλικες μαθήτριές του.

Τίποτε στη συμπεριφορά του δεν μαρτυρούσε κάτι το επιλήψιμο και όλοι μιλούν για έναν καλό οικογενειάρχη, πατέρα ενός αγοριού που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη τα δέκα. Αναφέρουν μάλιστα ότι τον καιρό της καραντίνας που ήταν η σχολή κλειστή και αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δούλευε ως delivery σε σουβλατζίδικα προκειμένου να τα βγάλει πέρα.

Ο 44χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών Α.Δ. που έχει συλληφθεί από το βράδυ της Τρίτης φέρεται να οδηγούσε κάποια από τα θύματά του στον ημιώροφο της σχολής τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη κι εκεί να προέβαινε στις αποτρόπαιες πράξεις του. Στη σχολή επί της Λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα ο συλληφθείς είχε διαμορφώσει ένα μικρό διαμέρισμα στον ημιώροφο και, όπως λένε οι γείτονές του, κάποια βράδια έμενε εκεί.

Κάποιοι γονείς, μάλιστα, τονίζουν πως στον ημιώροφο πήγαιναν και ανήλικα κορίτσια προκειμένου να αλλάξουν ρούχα μετά την προπόνηση. Δίπλα ήταν τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες και όσα παιδιά ήθελαν, έκαναν το μπάνιο τους ή άφηναν τα πράγματά τους. «Είχε γραφείο εκεί και ξέρω πως τα τελευταία χρόνια είχε διαμορφώσει κάτι σαν σπίτι κι έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές», δήλωσε γειτόνισσα του 44χρονου, η οποία πήγαινε το παιδί της στη σχολή του.

Η σύλληψη έγινε το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο προπονητής τάε κβον ντο αθλητικού συλλόγου της Ηλιούπολης φέρεται από το 2009 έως το 2020 να έχει βιάσει τουλάχιστον πέντε ανήλικες μαθήτριες. Μετά την προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και ειδική ομάδα της Ασφάλειας αναζήτησε και τελικά εντόπισε τον 44χρονο προπονητή, τον συνέλαβε και διενήργησε έρευνα στο σπίτι και το γραφείο του. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος προπονούσε καθημερινά αθλητές και αθλήτριες διαφόρων ηλικιών, κυρίως όμως ανήλικα παιδιά και σύμφωνα με τις καταγγελίες, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες 12-16 ετών και αφού τις εκθείαζε αρχικά για τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα, έτσι ώστε να έχουν πολύωρες -και κυρίως ατομικές- προπονήσεις μαζί του.

Στη συνέχεια, τόσο στο γυμναστήριο όσο και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις και στις περισσότερες περιπτώσεις οι πράξεις αυτές ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τις ανήλικες μαθήτριες. Ο κατηγορούμενος από το 2009 έως και το 2020 φέρεται να βίασε τουλάχιστον πέντε κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, όμως εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις, τόσο πριν από το 2009 όσο και μετά το 2020.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν δύο από τα πέντε κορίτσια που τον κατήγγειλαν, ηλικίας σήμερα από 19-25 ετών, συναντήθηκαν και η μία, μη αντέχοντας να ανεβαίνει τον Γολγοθά τόσα χρόνια, αποκάλυψε με λυγμούς στην άλλη κοπέλα για τον βιασμό. Τότε, και η άλλη κοπέλα τής εξομολογήθηκε άναυδη ότι το ίδιο έχει συμβεί και σε εκείνη. Στη συνέχεια, μαθαίνουν για ακόμα τρεις κοπέλες και όλες μαζί κάνουν καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων.

Ο 44χρονος άφηνε αρκετό χρονικό διάστημα να περάσει, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των κοριτσιών και μετά τα βίαζε, όπως περιέγραψαν στις καταθέσεις τους. Στη συνέχεια, ο 44χρονος προπονητής εκβίαζε τις ανήλικες, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο. «Αν πείτε στους γονείς σας κάτι, θα αυτοκτονήσω και υπεύθυνες θα είστε εσείς», τους έλεγε.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23/3